Manisa

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

22:11 25 Ağustos 2016
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Alçak bir darbe girişiminden sadece 1,5 ay sonra, bu ülkenin ordusu, sınır ötesi bir operasyonu başarıyla gerçekleştirdi. Cerablus’un ve bölgenin DAEŞ teröristlerinden temizlenmesi için çok etkili bir hamle yapıldı." dedi.

Manisa programı kapsamında Manisalı sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Özlü,Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu, bu gücü yeniden fark ettiğini ve yeniden iddialı bir ülke haline geldiğini belirtti.

Bazı çevrelerin, güçlü bir Türkiye’den rahatsızlık duyduğunu ve dur dermek için sık sık maşalarını kullandıklarını anlatan Bakan Özlü, şunları söyledi:

"İşte en son, 15 Temmuz darbe girişimini ve sonrasında art arda yaşanan terör saldırılarını gerçekleştirdiler. Üst akıl, birgün FETÖ’yü kullanıyor. O tutmayınca PKK’yı, o da tutmayınca DAEŞ’i kullanıyor. Ancak bu millet dirayetli bir şekilde ayakta duruyor. İddia ediyorum, dünyadaki birçok ülke, 15 Temmuz darbe girişimi gibi bir hadise karşısında diz çökerdi. Ve uzun süre, yeniden ayağa kalkamazdı. Millet 15 Temmuz’da darbe girişimine gereken cevabı verdi. Herkes, bu darbe girişiminin ülkemizi etkilememesi için elini taşın altına koymuştur. İnsanlar, bir ay boyunca gündüz çalıştılar, geceleri ise nöbet tuttular. Bu gerçekten de muazzam bir hadisedir."

Bakan Özlü, bu süreçte, tüm millet gibi iş dünyasının çok iyi bir sınav verdiğini, herkesin üretimine devam ettiğini hatırlatarak, "Herkes yabancı ortaklarına Türkiye’de olanı biteni doğru bir şekilde anlatabilmek için adeta seferber oldu. Sizlere bu konuda da teşekkür ediyorum. Hükümetimiz de, bu darbe girişimine rağmen, vatandaşlarımızın ve iş dünyamızın beklediği yasal düzenlemeleri birer birer hayata geçirdi." dedi.


- "Fırat Kalkanı Operasyonu"

Türkiye’nin nasıl bir ülke olduğunu en iyi gösteren örneklerden birinin de "Fırat Kalkanı Operasyonu" olduğunu belirten Bakan Özlü, şöyle devam etti:

"Alçak bir darbe girişiminden sadece 1,5 ay sonra, bu ülkenin ordusu, sınır ötesi bir operasyonu başarıyla gerçekleştirdi. Cerablus’un ve bölgenin DAEŞ teröristlerinden temizlenmesi için çok etkili bir hamle yapıldı. Bu operasyona dünyanın hemen her yerinden destek geldi. Dikkat ettiyseniz, bu operasyondan rahatsız olan sadece bir kesim var. DAEŞ ile mücadele ettiğini iddia eden PYD, YPG ve onların buradaki uzantıları, nedense bu operasyondan rahatsız oldu. Türkiye, DAEŞ’i vurdu. Ama ne hikmetse, sesi bunlardan çıktı. Türkiye’nin tavrı çok açıktır. Türkiye, terörün her türlüsüne karşıdır. Türkiye için, her terör örgütü kötüdür. Türkiye, her terör örgütüyle mücadele edebilecek güce sahiptir. FETÖ, DAEŞ, PKK, YPG fark etmez. Topunun belini kıracağız. Ülkemizi terör belasından kurtaracağız. Demokrasimizi güçlendireceğiz. Ekonomimizi hep birlikte büyüteceğiz. Manisa için, 81 ilimizin tamamı için, ülkemiz için çalışmaya, hizmet ve eser üretmeye devam edeceğiz."

Bakan Özlü, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirdiği ziyaretlere değindiği konuşmasında, Manisa’nın ihracatta 2 milyar dolara ulaştığını vurgulayarak, bu nedenle iş adamı ve sanayicileri tebrik etti.

Manisa’nın çok daha yüksek bir ihracat potansiyeli olduğunu, üretimde teknolojinin ağırlığını artırarak, yükte hafif ama pahada ağır çeken ürünlere yönelmesi gerektiğini kaydeden Bakan Özlü, "Bunun için, Manisa’daki firmalarımızdan daha fazla Ar-Ge merkezi kurmalarını bekliyoruz. Biliyorsunuz, 15 personelle de Ar-Ge merkezi kurmanın önünü açtık. Tasarım merkezlerini de Ar-Ge merkezi gibi desteklemeye başladık." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.