Manisa

30 Ağustos Zafer Bayramı

13:34 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Manisa ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Salihli ilçesinde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Personel Binbaşı Kamil Karameşe, "Kurtuluş destanımızın taçlandırıldığı son aşama olan 30 Ağustos Zaferi'ni muhteşem kılan unsur kadın, çocuk, yaşlı demeden milli birlik ve beraberlik ruhu içinde bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır." dedi.

- Kula

Kula ilçesinde Yunus Emre Demokrasi Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve anıta çelenkler sunuldu.

Törene, Kula Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Melih Oğuz, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, Ak Parti İlçe Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi Kula İlçe Teşkilatı, MHP Kula İlçe Teşkilatı Askeri erkan ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

Törende konuşan Jandarma Astsubay Çavuş Sinan Yeniçeri, "30 Ağustos zaferini bize armağan eden kahramanlıklarla dolu tarihimiz, yeni bir çığır açan bayrağımız korkusuzluğun, yurtseverliğin bir efsanesi bir destanı olmuşlardır. Sonsuza dek minnet ve şükranla anılacaklardır." dedi.

Törenin ardından, Kaymakam Murat Güven, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Melih Oğuz ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettiler.

- Demirci

Demirci ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, belediye binası önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Demirci Kaymakamı Atila Kantay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Alka Ersoy, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, daire amirleri, gaziler, ilçe halkı ve izciler katıldı.

Törende Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Kıdemli Üst Çavuş Mustafa Özkoçak'ın ardından öğrenciler şiir okudu.

- Soma

Soma İlçesinde Cengiz Topel Meydanında Kaymakam Ahmet Altıntaş'ın yanı sıra tüm protokol mensuplarının hazır bulunduğu bir tören ile kutlamalar gerçekleştirildi.

Törende Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Oruç Fevzi Kara ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlamına ilişkin konuşma Askerlik Şubesi Başkanı Jandarma Asteğmen İlker Yağdıran tarafından yapıldı.

Yağdıran, konuşmasında "İçtiğimiz anda sadık kalacağımıza, Bizlere emanet edilen kutsal miras Türkiye Cumhuriyeti'ne bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü şart altında sahip çıkacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Meydandaki törenin ardından Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, makamında tebrikleri kabul etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.