Manisa

Suriyeli annenin çocuğunu kaçırdığı iddiası

17:36 01 Eylül 2016
Suriyeli annenin çocuğunu kaçırdığı iddiası

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan bir kişi, boşandığı Suriyeli eşinden olan kızının annesi tarafından kaçırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İlçeye bağlı Başlıoğlu Mahallesi'nde yaşayan 45 yaşındaki İsa Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye uyruklu Amire A. (39) ile 2014 yılında resmi olarak evlendiğini, bu evlilikten de Rukiye adını verdikleri bir kız çocuklarının doğduğunu söyledi.

Eşiyle sorunlar yaşamaya başladığını, sorunların üstesinden gelmeyince de ayrılmaya karar verdiklerini anlatan Aksoy, şöyle konuştu:

"Salihli Asliye Mahkemesi, çocuğumun tedbiren bana teslim edilmesine karar verdi. Ayrıca anneye çocuğunu haftada bir görme hakkı tanındı. Amire, kendisine tanınan süre zarfında eve gelerek çocuğumu görüyordu. Son olarak 24 Ağustos'ta gece saatlerinde bize geldi. Çocuğu çok özlediğini belirterek kalmak istediğini söyledi. Biz de ona evimizi, ocağımızı açtık. O gece bizde kaldı. Saat 05.30 sıralarında uyandığımda çocuğumun ve Amire A'nın olmadığını fark ettik. O günden beri de haber alamıyoruz. Jandarma Karakol Komutanlığına ve daha sonra da Salihli Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundum."

Aksoy, çocuğunun Suriye'ye ya da Yunanistan'a kaçırılabileceğini düşündüğünü belirterek, yetkililerden yardım istedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.