Manisa

Manisa’da kurtuluş günü etkinlikleri

16:28 05 Eylül 2016
Manisa’da kurtuluş günü etkinlikleri

Manisa'nın Salihli, Gördes ve Alaşehir ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Salihli ilçesindeki kutlamalarda Şehitlik Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Bugün bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. Bugün Salihli’mizin bayramıdır, hepimize kutlu olsun." dedi.

Kutlamalara CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP Manisa milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu da katıldı.

- Gördes

Gördes'te kutlamalar Hükümet Konağı Meydanı’nda çelenk sunumuyla başladı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, "Ülkemizin semalarında dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızı, minarelerden yükselen ezanlarımızı, bu cennet vatanı asıl sahiplerinden başka kimseye teslim etmeyeceğimizi kahramanca göstermiş olan aziz şehitlerimizin mirasını bugün en iyi şekilde muhafaza etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Mücahit Makbule Hanım’ın, Halil Efe’nin ve daha nice isimsiz kahramanlarımızın bu vatan için canlarını hiçe sayarak düşmana boğun eğmeyen vatan aşkı ile şehadet şerbeti içenlerin ruhu şad olsun." şeklinde konuştu.

Etkinlikler kapsamında Hayat Boyu Kültür Sanat Merkezi’nin açılışı da gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur da katıldı.

- Alaşehir

Alaşehir ilçesinde kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Çelenk sunumu ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunması ardından, Belediye Başkan vekili Hasan Alıcı bir konuşma yaptı.

Törene Alaşehir Kaymakam Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Mehmet Kıyıcı, Belediye Başkan vekili Hasan Alıcı ile daire amirleri ve siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.