Manisa

Manisa'da kurtuluş günü etkinlikleri

17:18 07 Eylül 2016
Manisa'da kurtuluş günü etkinlikleri

Manisa'nın Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Turgutlu ilçesindeki kutlamalarda, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Silahları alınan ordumuzun çelik gibi duruşuyla, diğer yanda savaşa sürüklenen ve 3 yıllık esaret altında perişan olan, evine, kültürüne, diline, dinine, canına kast edilen vatanseverlerimizin azmiyle, maneviyatıyla bugünlere kavuşmuş bulunmaktayız" dedi.

- Saruhanlı

Saruhanlı ilçesindeki kutlamalarda da,15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi meydanına çelenk konmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Yedi Eylül’ün Saruhanlı’nın özgürlüğüne kavuştuğu tarihi bir gün olduğunu dile getirerek, "Yine bir Yedi Eylül sabahındayız. Onurlu ve gururluyuz. En değerli hazinemiz olan bu vatan toprakları, bundan 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin vatanseverliği ve bağımsız yaşama iradesiyle kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanları ile sulanmıştır. Atalarımızın kimi şehit düştü, kimi gazi oldu. Ama onlar 'Önce vatan' dediler. Vatanımızı kurtardılar ve bizlere emanet ettiler." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.