Manisa

Kurban Bayramı kutlanıyor

20:56 13 Eylül 2016
Kurban Bayramı kutlanıyor

MHP Manisa Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP Manisa Grup Başkanvekili Akçay, partisinin Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.

Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kamu kuruluşlarında görev yapan PKK’lıların olduğu, olabileceği, yardım yataklıkta bulunduğu da herkes tarafından bilinen bir durum. Dolayısıyla bu KHK’lerin tavsiyelerin, açığa alma ve ihraçların PKK terör örgütüne yönelik de kapsaması gerekir." dedi.

"Aradan geçen süreç içinde bize gelen bazı hadiselerde de görüldü ki bu mücadele tabandan tavana doğru yürütülmek istenmekte." diyen Akçay, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi sonrasında darbeci yapılanmaya yönelik bir çalışma yürütüldü. Bu kapsamda 50 bini aşkın kamu görevlisi açığa alındı, ihraç edildi, kimisi gözaltına alındı, kimisi tutuklandı. Herhangi bir kanuni ve idari yetkisi olmayan memur, öğretmen ve kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması ve ihracıyla bir takım somut bilgilere dayanmadan belki de kurum içi çekişmelere, bir takım anlaşmazlıklara dayanarak önemli bir kısmının bu tür bir muameleye tutulduğu ortaya çıkmaya başladı."

Siyasi partiler ve MHP’de kurulan bir komisyon marifetiyle mağduriyetlerin önlenmesi, kurunun yaşında yaşın da yanmaması için çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Akçay, geri dönüşlerin ve düzeltmelerinde yaşandığına dikkati çekti.

Nasıl bu FETÖ’cü şirketler örgütsel yapıya finansman sağladıysa, PKK’ya yardım eden şirketlerin de olduğunu savunan Grup Başkanvekili Akçay, "Bugüne kadar PKK yanlısı bir şirkete kayyum atandığını görmedik. Kamu kuruluşlarında görev yapan PKK’lıların olduğu, olabileceği, yardım yataklıkta bulunduğu da herkes tarafından bilinen bir durum. Dolayısıyla bu KHK’lerin tavsiyelerin, açığa alma ve ihraçların PKK terör örgütüne yönelik de kapsaması gerekir" dedi.


- Demirci'de bayramlaşma

Manisa'nın Demirci ilçesinde, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçede gelenek haline gelen halkla bayramlaşma programı belediye hizmet binasında gerçekleşti.

Bayramlaşma törenine, Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Belediye Başkanı Selami Selçuk,eşi Güzide Selçuk, İlçe Jandarma Komutan Yüzbaşı Ali Alka Ersoy, protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşların katılımı ile yapıldı.

Kaymakam Kantay, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve İlçe Jandarma Komutanlığına geçerek görevlilerin bayramını kutladıktan sonra Şehit Mehmet Ahmet Korkmaz'ın evini ziyaret ederek ailenin bayramını kutladı.


- Soma'da bayramlaşma

Soma Öğretmenevinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Kırkağaç Kaymakam Vekili Mahmut Sami Yılmaz, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Ergene, "Bugün hem kurban bayramı hemde Soma'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü. Ülkemizin kıymetini hepimiz biliyoruz. Bu değerli topraklara sahip olamak isteyenlerin emelleri hiçbir zaman bitmiyor. Bugün huzur içinde bu bayramı kutlayabiliyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz. En büyük örneğini 15 Temmuz gecesi yaşadık. Bugün belki her birimiz başka yerlerde olabilirdik. Kimimiz hapiste, kimimiz mezarda, kimimizden haber alınamıyor olabilirdi. Ama çok şükür Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, Türk milletinin feraseti ile bu badireyi atlatmayı bildik. 250'ye yakın şehit verdik. Ama milletimiz ile bu badireyi atlattık. Allah, milletimizi korusun, vatanımızı korusun, ülkemize de bir daha böyle şeyler yaşatmasın. Hepinize iyi bayramlar diliyorum." şeklinde konuştu.

- Milletvekili Bilen, Demirci'de bayramlaştı

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, partisinin Demirci teşkilatınca düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiği günler olduğuna dikkati çeken Bilen, şunları kaydetti:

"Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmış olan belediyelere kayyum atandı. Belediyelerin görevi o şehirde yaşayan insanların hayatına kolaylıklar getirmektir. Kanalizasyon, yol ve çöp gibi çalışmalar yapmaktır. Oradaki belediyeler ne yapıyor, devlete karşı millete karşı çukur kazıyor, barikatlar kuruyor. Bu hizmetler için gönderilen kaynakları da terör örgütü mensuplarına ve kandile transfer ediyor. Hükümet olarak müsamaha edecek durumumuz yok. Dolayısı ile hukuk içerisinde tedbirler alınarak, bu hizmetleri bundan sonra oralarda kayyum eli ile götürülecek."

AK Parti Demirci İlçe Teşkilatında düzenlenen bayramlaşma programına, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, AK Parti Demirci İlçe Başkanı Ertuğrul Uyar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.