Manisa

Manisa’dan kısa kısa

18:53 27 Eylül 2016
Manisa’dan kısa kısa

Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerini denetledi.

Trafik ekipleri, Şehzadeler ilçesi Şehitler İlköğretim Okulu önünde yaptığı denetimlerde okul servis araçlarının ve şoförlerinin evrakları kontrol edildi.

Yapılan denetimler sırasında öğrencilere ekipler tarafından 'Yüzler Gülsün' yazılı broşürler dağıtıldı. Trafik ekipleri, öğrencilere broşürde yer alan okul servis araçlarına inerken ve binerken nelere dikkat etmeleri gerektiği ve araçta nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirmede bulundu.

Denetimler sırasında 10 okul servisi denetlenirken, bir araca ışık donanımlarının eksik olması nedeniyle 199 lira ceza kesildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yusuf Onat, denetimlerin öğrencilerin can güvenliği için her hafta devam edeceğini belirterek, "Evraklarında eksiklik olan ve J plakası olmayan servis araçlarına izin vermeyeceğiz. Kanunlar kapsamında okul servislerine eksiklikleri olması durumunda cezalar kesilecek." dedi.

- 35 kişilik işe 330 başvuru

Manisa'nın Demirci ilçesinde İş-Kur tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda 8 ay süreyle istihdam edilmek üzere Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında açılan 35 kişilik iş için 330 kişi başvuru yaptı.

Toplam 35 asil 18 yedek işçi alımı için başvuran 330 kişi, İş-Kur yetkilileri tarafından, Ziya Gökalp Nurettin Kelem İlköğretim Okulu konferans salonunda adaylar, 5 kişilik gruplar halinde İş-Kur yetkililerince mülakat sınavından geçirildi.

İşe girecek olan 35 kişinin 3 Ekim'de işbaşı yapacağı, 17 Haziran 2017 tarihinde de sona ereceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.