Manisa

Manisa'dan kısa kısa

16:36 30 Eylül 2016
Manisa'dan kısa kısa

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve hicri yılbaşına dikkati çekti.

Müftülük binasında gazetecilere açıklamada bulunan Cihan, bu yılın temasının "Cami ve Kitap Medeniyeti" olduğunu belirterek, düzenlenecek etkinliklerde kitap ve camilerin öneminin anlatılacağını belirtti.

Haftanın hicri yılbaşıyla başlayacağını kaydeden Cihan, Manisa'da bin 700 civarında cami, 450 Kuran kursu ve 2 bin 250 civarında da personelle hizmet verdiklerini belirterek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlı olmasını diledi.

Cihan, "Peygamber Efendimizin miladi 622 yılında Mekke'den Medine'ye yaptığı hicretin esas alındığı hicri yeni yıl tüm Manisalılara ve İslam alemine hayırlı olsun." dedi.

Cihan, hafta kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılacağını kaydetti.

- Başkan Yaralı'dan evi yanan vatandaşlara ziyaret

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, elektrik kontağından çıktığı tespit edilen yangında evleri kullanılamaz hale gelen 3 aileyi ziyaret etti, yardım sözü verdi.

Başkan Yaralı, beraberinde başkan yardımcıları ve Fen İşleri Müdürlüğü personeli ile Mütevelli Mahallesi'nde ikamet eden 3 aileyi ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Hüseyin Yaralı, yangında büyük hasar gören evleri inceledikten sonra evlerin yeniden inşası konusunda ne gerekiyorsa yapılacağını belirterek, bu konuda Fen İşleri Müdürlüğüne talimat verdi.

Gerek Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, gerekse belediye imkanlarıyla acılı aileye yardımda bulunabileceklerini kaydeden Yaralı, "Yangın ve sel gibi afetler gerçekten çok üzücü. Geride derin hasarlar bırakan acı hadiselerdir. Gözlemlediğimiz kadarıyla evlerde ciddi hasar oluşmuş, kullanılamayacak duruma gelmişler. Saruhanlı Belediyesi olarak evlerin yenilenmesi noktasında destek vereceğiz. Bunun için neler yapabileceğimizi tespit etmek amacıyla evde incelemelerde bulunduk. Ailelere büyük 'geçmiş olsun' diyorum. Allah daha büyük afetlerden ve acılardan korusun." diye konuştu.

- İşçi mülakatı yapıldı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Kula'da istihdam edilecek 35 kişilik iş için 463 kişi müracaat etti.

Müracaat eden 463 kişi, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Salihli Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden 3 kişilik heyet tarafından Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde mülakata alındı.

Mülakat sonunda işe yerleştirilecek 35 kişinin Kula'da belirlenen eğitim kurumlarında 9 aylık süreyle hizmetli olarak çalışacağı belirtildi.

- Cerablus'a un yardımı kampanyası

İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Manisa İl Temsilcisi Necmettin Okumuş, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'da bulunan Suriyelilere yönelik "Cerablus Un Kampanyası" başlattıklarını söyledi.

Okumuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şehzadeler ilçesi Hatuniye Camisi önünde cuma namazı sonrasında dernek üyeleriyle başlattıkları kampanya hakkında bilgi verdi.

Kampanyaya Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) üyesi sivil toplum kuruluşları olarak sığınmacılara sahip çıktıklarını belirten Okumuş, "Manisa'nın güzel insanlarını hayra vesile kılmak, bu sessiz yardım çığlığına kayıtsız kalmamak için ve en önemlisi insanlık adına kampanyamıza desteğe davet ediyoruz. Fırat Kalkanı Sivil İnsiyatif Harekatı Cerablus Un Kampanyamız bugün itibariyle başlamıştır." diye konuştu.

Kampanyanın 20 Ekim'de sona ereceğine işaret eden Okumuş, vatandaşların unlarını makbuz karşılığı teslim edebileceklerini belirtti. Necmettin Okumuş, belediyelerin beyaz masalarının da yardımcı bu konuda halka yardımcı olacağını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.