Manisa

Cezaevinde hükümlülerden müzikli gala gösterisi

12:40 01 Ekim 2016
Cezaevinde hükümlülerden müzikli gala gösterisi

Salihli'deki Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan drama kursu eğitimini başarıyla tamamlayan hükümlüler, Dost Türküleri adıyla müzikli bir gösteri sundu.

Yrd. Doç. Dr. Rasim Aşın tarafından verilen ve 144 saat süren drama kurs eğitimi sonunda sertifika almaya hak kazanan 17 hükümlü, cezaevinde 80 dakikalık Dost Türküleri adlı müzikli gösteriyi sahneledi.

Gösteride, hükümlüler kurs sürecinde ve geçmişte yaşadıkları anıları, yaşadıkları ilginç olayları müzik eşliğinde cezaevinde kalan arkadaşlarıyla paylaştı.

Kurs süresince birlikte hoş anılar ve güzel paylaşımları yaşadıklarını ifade eden Aşın, "Bu anı ve paylaşımlarımızı da ‘Dost Türküleri’ adıyla bugün sahneye taşıdık. Tabi ki bu bir sosyal sorumluluk projesi. Cezaevlerinde yatan kardeşlerimizin buradaki yaşamlarından sonraki günlere birer anı bırakmak istedik. Bu proje ile buradaki insanları günlük hayata hazırlama sürecinin startını vermiş olduk" diye konuştu.

Aşın, desteklerinden dolayı Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Erkan Keskin ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Yazka ve çalışan personeline teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Program sonunda hükümlülere başarı belgeleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.