Manisa

Ankara Garı önündeki terör saldırısı

16:35 10 Ekim 2016
Ankara Garı önündeki terör saldırısı

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Soma Temsilcisi Fatma Erdem, "Yaşamını yitiren arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, mücadelelerini sürdüreceğimize söz veriyoruz." dedi.

Soma ilçesinde KESK'e bağlı Eğitim Sen, ESM, SES ve BTS temsilcileri Eğitim Sen Soma İlçe Temsilciliğinde bir araya gelerek, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi mitinginde yaşamını yitiren 101 kişiyi anmak için basın toplantısı düzenledi.

Grup adına açıklamayı yapan Erdem, acıların son bulmasını istediklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Ankara Garı'nda meydana gelen patlamanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acımız taze, dipdiri. Yüreğimiz yanıyor, kanıyor. 10 Ekim katliamı emek, demokrasi ve barış mücadelemizde artık bir dönüm noktasıdır. 10 Ekim katliamında hedef, emektir, barıştır, demokrasi talebidir. 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz. Emek, barış, demokrasi dediğimiz için bize bir bedel ödetildi. Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız. Yaşamını yitiren arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, mücadelelerini sürdüreceğimize söz veriyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.