Manisa

KESK’ten izin verilmeyen yürüyüş için tepki

17:07 15 Ekim 2016
KESK’ten izin verilmeyen yürüyüş için tepki

Şehzadeler ilçesinde KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri, Ankara’da yapılması planlanan mitingin Ankara Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesini protesto etti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen KESK’e bağlı sendika üyeleri, üzerinde "İşimize ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz, Bu Ağır Saldırıyı da Püskürteceğiz" yazılı pankart ile basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Gök, "12 Ekim tarihinden itibaren tüm illerde kamu emekçileri, büyük bir ilgi ve yürüyüş kollarını karşılamış, taleplerini haykırmış, Ankara mitingine büyük bir katılım olacağının işaretini vermişti. Nitekim bu akşam tüm illerden yüzlerce otobüs yola çıkarak sabah saatlerinde Ankara’da olacaktı. Mitinge izin verileceği izlenimi verilmiş, miting güzergahı ve toplanma alanı üzerinde bir tartışma da yürütülmüştü. Ancak bugün öğlen saatlerinde konfederasyonumuz telefonla aranarak, güvenlik nedeniyle mitingimize izin verilmediği söylenmiş, kısa süre önce de resmi yazı ile bildirimi yapılmıştır. Mitingimizin yasaklanmasını şiddetle kınıyor protesto ediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.