Manisa

19 Ekim Muhtarlar Günü

14:31 19 Ekim 2016
19 Ekim Muhtarlar Günü

Manisa ve ilçelerinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Manisa'da düzenlenen törende Şehzadeler ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Manisa Şubesi Başkan Vekili Haydar Güreç, tüm muhtarların gününü kutladığını belirtti.

Muhtarlıkların yerelde çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Güreç, "Muhtarlar, bulunduğu mahallede en yetkili mülki amirdir. Vatandaşın sorunlarından ilk haberdar olan yetkilidir. Tüm muhtar arkadaşlarımız cumhuriyet değerlerimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak mahalle ve sokağındaki insanın huzur ve güven içinde olması için çaba sarf etmektedir." dedi.

- Sarıgöl

Sarıgöl ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Sarıgöl Kent Meydan’ında tören düzenlendi.

Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene ilçedeki mahalle muhtarının yanı sıra partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kutlama kapsamında muhtarlar tarafından vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

- Soma

Soma ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cengiz Topel Meydanı'nda tören düzenlendi.

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ile muhtarların katılımıyla yapılan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende muhtarlar adına konuşmayı ilçenin tek kadın muhtarı Turgutalp Mahalle Muhtarı Gülay Erdal yaptı.

Erdal, sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmemesi ve posta tebligat işlemlerinin muhtarlar için çözüm bekleyen en önemli sorunlar olduğunu ifade ederek, "Bu yüzden artık muhtarlar iş yapamaz hale gelmiş ve vatandaşlarla problem yaşamaya başlamıştır ancak tüm olumsuzluklara rağmen biz muhtarlar halka hizmet hakka hizmet düsturu ile özveri ile devlet mekanizmasına bağlı bir şekilde halkla devlet arasında köprü olmaya devam ediyoruz." dedi.

Gün dolayısıyla ayrıca Azot Sosyal Tesislerinde yapılan kutlama programında, ilçede dört dönemdir üst üste muhtar seçilen Darkale Mahallesi Muhtarı Mustafa Güven, Eynez Muhtarı Hüseyin Ölek ve Karamanlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Erol'a plaket verildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.