Manisa

Manisa'da Romanlar için yapılacak konutlar

14:05 20 Ekim 2016
Manisa'da Romanlar için yapılacak konutlar

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, TOKİ'nin Manisa'da Roman vatandaşlar için konut yapmasının güzel bir uygulama olduğunu, bunun diğer kentlere de yaygınlaşmasını dilediklerini belirtti.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve CHP Manisa il yönetimi ile birlikte Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Roman vatandaşların yaşadığı Aynı Ali Mahallesi'ni ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Burada AA muhabirine açıklamada bulunan Purçu, Roman vatandaşların eğitim, barınma, işsizlik, sağlık ve dışlanmışlık gibi sorunlarının bulunduğunu belirtti.

Halen çadırlarda veya tek göz odalı evlerde 10-13 kişinin yaşadığı mahallelerin bulunduğunu söyleyen Purçu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Roman vatandaşlara yönelik başlatmış olduğu konut projesini çok olumlu bulduğunu vurguladı.

Purçu, şöyle konuştu:

"Romanlar yıllarca göçebe yaşayan vatandaşlarımız. Zaman geçtikçe şartlara ayak uydurmak gerekiyor. Roman vatandaşlarımıza TOKİ'den ev verilmesi çok olumlu bir adım. Romanlar'ın yaşam standartlarının iyileşmesi açısından çok olumlu olacağını düşünüyorum. Keşke bu TOKİ projesi her ilde yapılabilse. Çok güzel bir proje olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.