Manisa

Vali Güvençer'in Soma ziyareti

17:02 20 Ekim 2016
Vali Güvençer'in Soma ziyareti

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kasım ayında Soma'ya gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyareti öncesinde ilçede incelemede bulundu.

Vali Güvençer, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan ve Soma ilçe protokolüyle birlikte ilçede inceleme gezisi yaptı, yatırımları ve açılışı yapılacak tesisleri yerinde inceledi.

İlk olarak Soma Maden şehitliğini ziyaret ederek şehitler için dua eden Güvençer, daha sonra Çimento fabrikasını ziyaret etti. İşletmenin Genel Müdürü Ali Özkalemkaş'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Güvençer, daha sonra 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri Eynez Kömür Ocağında incelemede bulundu.

Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Savar, İşletme Müdürü Haydar Şahin'den kaza ile ilgili detaylı bilgi alan Güvençer, kazanın meydana geldiği ocakta ve kurtarma çalışmalarının yapıldığı bacada incelemelerde bulundu.

Kazanın meydana geldiği gaz izleme odalarında detaylı inceleme yapan Güvençer'e kazanın nasıl meydana geldiğinin hala bilinmediği belirtildi.

Vali Güvençer ve beraberindekiler, daha sonra facianın yaşandığı maden ocağı yakınındaki 6 bin 500 maden işçisinin ekmek kapısı olan İmbat Madencilik ile Demir Export'u ziyaret etti.

Tam mekanize olarak Soma'da faaliyete geçtiklerini ifade eden Genel Müdür Savaş Şahin, üretime başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Tam mekanize çalışacak deneyimli personel bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu şekilde tam mekanize bir yerde formen, mühendis, işçi sayısı çok az. Bu işi mekanize olarak yapan Ankara'da Beypazarı Çayırhan'da bulunuyor. Bize de çok büyük katkıları var. Bizim madenimiz mekanize anlamında insan yetiştiren yerlerin başında geliyor. İşletmemiz daha da gelişmeye devam edecek."

Güvençer ve beraberindekiler, maden ocaklarındaki incelemenin ardından Cenkyeri Mahallesinde Demirören Grubu tarafından yaptırılan Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu ile facianın ardından hayatını kaybedenlerin mirasçılarına verilmek üzere yaptırılan ve hafta sonu kura çekimi yapılacak 301 konutta incelemelerde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.