Manisa

Alaşehir'de kız çocuğunun kaybolması

21:44 20 Ekim 2016
Alaşehir'de kız çocuğunun kaybolması

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde kaybolan 4 yaşındaki kız çocuğunu bir televizyon programına katıldıktan sonra öldürdüğünü itiraf ettiği ileri sürülen zanlının ifadelerinin ardından arama çalışmalarına yeniden başlandı.

Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıp çocuğun bulunması için polis ekipleri, AFAD, İzmir ve Ankara'dan gelen özel ekiplerin katılımıyla yoğun bir çalışma yapıldığını söyledi.

Çalışmalara rağmen kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal'a hala ulaşılamadığını aktaran Bilgin, ilçede her türlü teknik ekibin ve gerekli tüm cihazların arama çalışmalarında kullanıldığını vurguladı.

İlçenin adının bu şekilde üzücü bir olayla anılmasından üzüntü duyduklarını kaydeden Kaymakam Bilgin, "Özellikle televizyon kanalında yayınlanan ve Müge Anlı hanımefendinin de yoğun emeğiyle birlikte katil zanlısı ile ilgili şüpheler var. Bu anlamda net olarak bir şeyler söyleyemeyiz, kesin olarak bir şey söyleyemiyoruz. Deliller elde edilmiş değil. Ancak çocuğun öldürülerek Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkinde kırsal alanına atıldığı ya da defnedildiği ile ilgili iddialar var ama kesin olan şeyler değil, dolayısıyla kesinleşince gerekli açıklamalar kamuoyuna yapılacaktır." diye konuştu.

Kaymakam Bilgin, bu konuda özel eğitilmiş Ankara'dan gelen "Ateş" ve "Barbi" adlı iki köpeğin arama çalışmalarına destek verdiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan polisin bölgedeki MOBESE ve iş yeri güvenlik kameraları üzerindeki incelemelerinin sürdüğü, mahalle ve çevresinde yaklaşık 130 kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Bu arada, polisin mahalledeki çalışması sırasında köpeklerin koku alarak komşuları H.A'nın evine girmesi sonucu yapılan aramalarda bulunan saç ve kan örneklerinin Ankara Kriminal laboratuvarına gönderildiği, sonucun yarın belli olacağı bildirildi.

Polisin yaptığı araştırma sonucunda H.A'nın 2002 yılında benzer bir suçtan dolayı cezaevinde yaklaşık 1,5 yıl hapis yattığının tespit edilmesinin ardından soruşturmanın bu kişi üzerinde yoğunlaştırıldığı kaydedildi.

Geçen hafta cuma günü sokağa oyun oynamaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'dan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmış, evin çevresindeki ormanlık alan ve dere yataklarında izine rastlanamamıştı.

Çocuğun ayak tırnaklarındaki genetik rahatsızlığın etkisiyle uzun süre yürüyemeyeceği ve kaçırılmış olma ihtimalinin ağırlık kazanması nedeniyle arama çalışmalarına 16 Ekim'de ara verilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.