Manisa

Alaşehir'de kız çocuğunun kaybolması

12:41 22 Ekim 2016
Alaşehir'de kız çocuğunun kaybolması

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde kaybolan Irmak Kupal'ı öldürdüğünü katıldığı televizyon programında itiraf eden zanlının, cesedi gömdüğünü söylediği yerde dün akşam ara verilen arama çalışmalarına yeniden başlandı.

Çalışmalar, zanlının cesedi gömdüğü yer olarak gösterdiği, Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkisindeki 4 dönümlük bağda sürdürülüyor.

Ankara Köpek Eğitim Merkezinden getirilen Ateş ve Barbi adlı özel eğitimli köpeklerin de yardımıyla yürütülen çalışmalara, belediye işçileri ve Sarıgöl'den gelen hafriyatçılar iş makineleriyle destek veriyor.

İşçiler, zanlının cesedi gömdüğünü söylediği 4 dönümlük bağlık alanın her metrekaresini, kürek ve demir çubuklarla kontrol ediyor.

Çalışmalar kapsamında dün öğleden sonra cesedin gömülü olduğu belirtilen alandan yaklaşık 300 metre mesafede minik Irmak'a ait ayakkabının bulunması, umutları artırmış ancak şu ana kadar bir sonuç elde edilememişti.

Alaşehir'de 14 Ekim'de sokağa oynamaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'dan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı. Evin çevresindeki ormanlık alan ve dere yataklarında küçük kızın izine rastlanamamıştı. Çocuğun ayak tırnaklarındaki genetik rahatsızlığın etkisiyle uzun süre yürüyemeyeceği ve kaçırılmış olma ihtimalinin ağırlık kazanması nedeniyle arama çalışmalarına 16 Ekim'de ara verilmişti.

Irmak Kupal'ı öldürdüğünü katıldığı televizyon programında itiraf eden zanlı H.A, dün geniş güvenlik önlemleri altında Alaşehir Adliyesine sevk edilmiş ve mahkemece "canavarca hisle öldürmek" suçundan tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.