Manisa

Manisa'dan kısa kısa

16:10 22 Ekim 2016
Manisa'dan kısa kısa

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Öğretim Üyesi Gürol Yeraltı, "Atatürk Resimleri" isimli ilk kişisel sulu boya resim sergisini açtı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şubesi’nin katkıları ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda açılan sergide ressam Yeraltı'nın 40 eseri beğeniye sunuldu.

Yaklaşık 1 yıldır sulu boya tekniği ile resim yaptığını belirten ressam Yeraltı, "Sulu boya tekniği zor bir teknik. Bu teknik ile resimlerimi yapmaya başladım. Atatürk’ün bilinen ve bilinmeyen fotoğrafları üzerine resimlerini yapmaya başladım. Günde bir bazen iki resim yaptığım oldu. Resim yapmaktan çok hoşlanıyorum" dedi. ,

3 gün boyunca gezilebilecek serginin açılış törenine CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ile Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci ve davetliler katıldı.

- Manisalı kadınlara el sanatları semineri

Manisa Kadın Kooperatifi üyelerine yönelik, Derya Şahin tarafından, kasnakta boncuk işleme, koza sanatı ve titanyum nakışının incelikleri konularında 2 günlük el sanatları kursu düzenledi.

El sanatları üzerine 12 yılda 12 kitabının basıldığını kaydeden Şahin, "Toplumumuzda kadınların ev işleriyle uğraşmak, yemek yapmak, çocuk bakmak gibi standart işleri vardır. Bu nedenle kadınlarımız birçoğu sosyalleşemiyor. Yaptığım çalışmalar ile kadınların bu tür çalışmalar ile sosyalleştiğini fark ettim. Aynı zamanda kurslar terapi görevi de üstleniyor. Kadınlar hem sosyal çevre ediniyor hem de kendisine gelir sağlıyor." diye konuştu.

Amaçlarının el sanatları konusunda kadınların yenilikleri öğrenmelerini sağlamak olduğunu belirten Manisa Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik de, "Gelişen çağda her alanda nasıl yenilikler oluyorsa, el sanatları konusunda yenilikler ortaya çıkıyor. Motifler veya desenler standart olabilir, ama aynı motif veya deseni farklı el sanatı yöntemiyle kendi tasarımını yaratabilirsin. Yani bir farklılık ortaya çıkarabilirsin." dedi.

- Kızılayı'ndan 65 kişiye madalya

Manisa Kızılay Kan Merkezi ile Sarıgöl Kızılay Şubesi tarafından ilçede kan bağışında bulunan 65 kişiye altın, gümüş ve bronz madalya verildi.

Sarıgöl Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen madalya dağıtım törenine Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, Sarıgöl Kızılay Şubesi Başkanı Yusuf Tüfekçi ile madalya almaya hak kazanan kan bağışçıları katıldı.

Törende konuşan Dr. Nardal, Manisa ilinde 2015 yılında 61 bin 647 ünite kan toplandığını belirterek, bağışçılara teşekkür ettiğini söyledi.

Dr. Nardal, "Manisa’da 2002 yılında 3600 ünite kan toplanırken,2015 yılında 61 bin 647 ünite kan toplandı. Bu sevindirici olaydır. Kızılay tarafından ayrıca kanserli hastalar için kök hücre almaktadır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.