Manisa

Alaşehir'de kayıp kız çocuğunun ölü bulunması

20:00 22 Ekim 2016
Alaşehir'de kayıp kız çocuğunun ölü bulunması

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde kaybolan Irmak Kupal'ı (4) öldürdüğünü katıldığı televizyon programında itiraf eden zanlının gösterdiği bölgede yürütülen arama çalışmaları sonucunda bulunan küçük kızın cesedi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkisindeki 4 dönümlük bağda sürdürülen çalışmalarda, toprağa gömülmüş halde bulunan Kupal'ın cesedini Alaşehir Cumhuriyet Savcısı, olay yerinde incelendi. Ceset daha sonra otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde Kaymakam Osman Bilgin ve soruşturmayı sürdüren ekibin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Sezgin Aydın ile basın açıklaması yapan İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, arama çalışmalarına destek veren herkese ve tüm Alaşehir halkına teşekkür etti.

Bilgiç, olayın aydınlatılması amacıyla Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın'ın başkanlığında oluşturulan 20 kişilik ekibin konuya kısa sürede hakim olarak sıkı bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Özel ekibin bütün ayrıntıları atlamadan çalışmaları sürdürdüğünü aktaran Bilgiç, şunları kaydetti:

"İlçede 32 ayrı kameradan alınan o güne ait kayıtlar incelendi. İnceleme devam ederken malum şahsın bu yönde suç işlediği yönünde kaydına rastlamamız sonucunda bizim için öncelikli hedef olarak değerlendirmeye almıştık. Bu şahsından şüphelendiğimiz için ifadesine müracaat ettik. Şahsın kullanmış olduğu mekanı 3,5 saat inceledikten sonra bulduğumuz kıl ve kan örneklerini kurye yoluyla Ankara'ya kriminal laboratuvarımıza göndermiştik. Kaybolduğu günden sonraki pazartesi günü bölgede 132 vatandaşımızın ifadesini almıştık. Üzücü bir olay. Ben öncelikle Alaşehir'de yaşayan insanlarımıza ve tüm kamuoyuna başsağlığı diliyorum. Burada önemli bir konuyu da hassasiyetle dile getirmek istiyorum. Çocuklarımızın takibi konusunda ailelerimize daha çok sorumluluk düştüğünü vurgulamak istiyorum."

Bir gazetecinin, zanlının cezaevinde kendine zarar verip hastaneye kaldırıldığı yönündeki iddialar olduğu yönündeki soruyu Bilgiç, "Basın toplantısına gelmeden 5 dakika önce görüştüm, öyle herhangi bir olay yok. İlgili cezaevi görevlileri ile görüştüm, kendisine zarar verdiğine dair bir emare yok." şeklinde yanıtladı.

Kaymakam Bilgin ise olayın aydınlatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, anne ve babalara çocuklarına karşı daha dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Alaşehir'de 14 Ekim'de sokağa oynamaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'dan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı. Evin çevresindeki ormanlık alan ve dere yataklarında küçük kızın izine rastlanamamıştı. Çocuğun ayak tırnaklarındaki genetik rahatsızlığın etkisiyle uzun süre yürüyemeyeceği ve kaçırılmış olma ihtimalinin ağırlık kazanması nedeniyle arama çalışmalarına 16 Ekim'de ara verilmişti.

Irmak Kupal'ı öldürdüğünü katıldığı televizyon programında itiraf eden zanlı H.A, dün geniş güvenlik önlemleri altında Alaşehir Adliyesine sevk edilmiş ve mahkemece "canavarca hisle öldürmek" suçundan tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.