Manisa

Kahvede bulduğu 60 bin lirayı sahibine teslim etti

17:53 24 Ekim 2016
Kahvede bulduğu 60 bin lirayı sahibine teslim etti

İçerisinde 60 bin lira ve kredi kartlarının bulunduğu çantasını kıraathanede unutan vatandaşa, emanetini teslim eden kıraathane işletmecisi, Manisa Kahvehaneciler Odası tarafından teşekkür plaketi ve çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Asker ziyareti için Manisa'ya gelen Karaman Madeni Tornacılar Kaynakçılar Oto Motor Tamirciler Odası Başkanı Cemal Özbay, dinlenmek üzere oturduğu bir kıraathanede, içerisinde kredi kartları ve 60 bin lira paranın bulunduğu çantasını unutarak kıraathaneden ayrıldı.

Vefat eden eski Manisa Kahvehaneciler Odası Başkanı Abdullah Uğursalan'a ait kıraathanede çalışan Mehmet Gürsoy ve Mustafa Akkaş buldukları parayı kıraathanedeki çekmeceye kaldırdı.

Daha sonra Özbay, kıraathaneye gelerek çantasını kaybettiğini söylemesi üzerine kıraathane personeli kendisine çantayı teslim etti. Çantayı eksiksiz olarak teslim alan Özbay, gençlere teşekkür ederek Karaman'a döndü.

Karaman'dan Manisa Kahvehaneciler Odası Başkanlığı'na teşekkür yazısı yazan Özbay, çantayı kendisine teslim eden kıraathane çalışanları ile gurur duyduğunu ifade etti.

Kıraathane personellerini ahilik kültürü ile hareket ettikleri için tebrik eden Manisa Kahvehaneciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, bu davranışın tüm esnaflara örnek olması gerektiğini vurguladı.

Çetin, "Manisa'ya misafir olarak gelen Karaman Madeni Tornacılar Kaynakçılar Oto Motor Tamirciler Odası Başkanı Cemal Özbay, çay molası verdiği kıraathanede çantasını unutuyor. Daha sonra geri geldiğinde kıraathane çalışanlarının kendisine çantasını kurcalamadan teslim etmesinden duyduğu memnuniyeti bize teşekkür mektubu ile iletti. Biz de bu iki çalışanımızı ahilik kültürüne uygun olarak hareket ettikleri için teşekkür plaketi ve birer adet altınla ödüllendirmek istedik. Bu tür olayların tüm esnafımız ve tüm vatandaşlarımız tarafından örnek alınmasını umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.