Manisa

Manisa'dan kısa kısa

17:00 25 Ekim 2016
Manisa'dan kısa kısa

Vali Mustafa Hakan Güvençer, Salihli ilçesinde kurum ve kuruluşları ziyaret ederek bilgi aldı.

Salihli ilçesindeki programı kapsamında Manisa Vali Yardımcısı, Salihli Kaymakam Vekili Abdurraman Koçoğlu’nu ziyaret eden Vali Güvençer, ilçedeki çalışmalar hakkında kısa bir brifing aldı.

Vali Güvençer, daha sonra Salihli Merkez Çiftçi Malları Koruma Dairesi Başkanı Sadri Ergil ile Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu'nu ziyaret etti.

GEMA Vakfı ziyaretinde konuşan Güvençer, "Türkiye, bunca sıkıntıya rağmen ayakta kalabiliyorsa, bunu iç dinamiklerine borçludur. Bu dinamiklerden bir tanesi de sizlersiniz. Dolayısıyla sizlerin hissiyatınıza tercüman olmak, duygularınızı gözetmek durumundayım. Çok uzun bir süre önce kuruluna bu vakfın mevcudiyetini halen koruyor olması çok önemli. Sizlerle mutlaka ortak çalışmalar içinde olacağız." dedi.

GEMA Vakfı Başkanı Kilimcigöldelioğlu ise 1980 yılında kum ocaklarının Gediz havzasına verdiği zararı önlemek için kurulduklarını, günümüzde çevre kirliliği ile kırsal kalkınmaya öncelik veren faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

- Zabıtadan kaçak et operasyonu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı zabıta ekipleri, kapalı kasa kamyonet içinde faturası, irsaliyesi ve menşesi belli olmayan et ele geçirdi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin rutin kontrolleri esnasında durdurduğu bir kamyonetin içinden poşetlenmiş ve parçalanmış halde kırmızı et bulunduğunu kaydeden Daire Başkanı Aydoğan İra, kaçak yollarla şehre sokulmak istenen 500 kilogram kırmızı etle ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını söyledi.

İra, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri müşahitliğinde, ele geçirilen etler imha edildiğini belirtti.

- Soma’da dernekler taleplerini iletti

Soma Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve ilçenin sorunları, talepleri ve isteklerinin belirlendiği toplantıların ikincisi ilçede bulunan derneklerin başkan ve temsilcileriyle gerçekleştirildi.

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş'ın katıldığı toplantıda konuşan Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla bilgi alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Işık, şunları dile getirdi:

"Ayrıca Cumhurbaşkanımız Soma'ya gelecekse bu bizim için önemli bir konudur. Devletin başının Soma'ya gelmesi demek, bir takım sorunları iletebilmek için, sorunlarımızın çözümü için bir fırsattır. Bu konuda derneklerimizin veya diğer sivil toplum kuruluşlarının iletmek istediği bir şey varsa Sayın Kaymakamımıza iletebilmesi bizim için çok önemlidir. Aslında bu toplantıların ana konusu budur. Cumhurbaşkanı veya bir Bakanımız buraya gelirse kendisine ne iletelim? Bunları derleyip toplamak. Amacımız ortak akıl kullanarak bir fikir birliğine ulaşabilmektir. Eksik kalan kuruluşlar olabilir, Onlarla bir toplantı daha gerçekleştirdikten sonra hemen hemen Soma'nın ne düşündüğünü ve hangi sorunlarda hemfikir olduğunu çıkartırız diye düşünüyoruz."

- Soma’da Cumhuriyet Koşusu yapıldı

Soma ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları içinde yer alan Cumhuriyet Koşusu Hatunköy-İstasyon mevkinde yapıldı.

Özel eğitim, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında yapılan koşuya yaklaşık 250 öğrenci katıldı. Küçük kızlar, küçük erkekler ve yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar ve genç erkekler kategorilerinde dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törenle verildi.

- Genç Memur Sen Manisa İl Temsilciliği yeni yönetimini tanıttı

Memur Sen, yeni oluşturulan Genç Memur Sen’in yeni yönetimini basına ve kamuoyuna tanıttı.

Toplantıda konuşan Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, 7 Ekim 2013’te kurulan Genç Memur Sen’in yeni yönetimini oluşturduğunu belirterek, Genç Memur Sen’in kuruculuğunu yapan Mesut Öner’in yerine Orhan Güzel’in geldiğini söyledi.

Bugün bir bayrak değişimi yaşanacağını belirterek Genç Memur Sen Manisa il temsilciliği görevini Orhan Güzel’e devredeceğini kaydeden İrğat, "Genç Memur Sen, 1 başkan ve 11 üye arkadaşımızla yönetim kurulu oluşturdu, 12 kişilik kadro ile bu hizmeti sürdürecekler. İlçelerdeki teşkilatlarıyla birlikte Manisa’nın her noktasında milletin derdinin dermanı olacaklar." dedi.

- Polisten pazar yerinde asayiş uygulaması

Turgutlu ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri tarafından Turgutlu pazartesi pazarından gerçekleştirilen uygulamada hırsızlıktan ve yankesicilik suçlarından kaydı bulunan 13 şahıs tespit edildi, hırsızlık suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Saniye Vaykı (51) isimli şahıs gözaltına alındı.

Asayiş Büro ekipleri tarafından pazar yerinde yapılan uygulamada vatandaşlar yankesicilik, hırsızlık ve telefon dolandırıcılığı hakkında bilgilendirildi, pazarcılar sahte para konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.