Manisa

Manisa'dan kısa kısa

14:42 26 Ekim 2016
Manisa'dan kısa kısa

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sabri Taşçıoğlu, hastane bünyesinde kurdukları Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, (TRSHM) danışanlarına el sanatlarıyla tedavi uyguladığını söyledi.

Hastane bünyesindeki merkezin ücretsiz olarak hizmet verdiğini belirten Başhekim Taşçıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada el işi, resim, müzik, folklor ve spor gibi faaliyetlerde danışanlara destek verdiklerini kaydetti.

Merkezde şu an toplam 85 danışan bulunduğunu belirten Başhekim Taşçıoğlu, "Merkezimizde danışanlarımızı her gün ücretsiz olarak servisimizle evlerinden alarak gün sonunda yine evlerine bırakıyoruz. Bu merkezimizde kişisel danışmanlık hizmetleri, grup psikoterapisi, psikososyal beceri eğitimi ile danışanlarımızın ilgi ve yeteneklerine göre el işi, resim, müzik, folklor ve spor gibi alanlarda hizmet veriyoruz. Danışanlarımızın kendi el becerileriyle yaptıkları çalışmalarını hastanemiz içerisinde açılan sergi ile satışa sunuyor ve destek sağlıyoruz. Bu hizmetleri yerine getirirken 1 psikiyatri uzmanı, 2 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 hemşire ile çalışıyoruz. Ayrıca Turgutlu Halk Eğitim merkezimizden gelen eğitmenlerimizden de destek alıyoruz." diye konuştu.

- Sarıgöl'de öğretmenlerden öğrencilere aşure ikramı

Sarıgöl Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan okul idaresi, öğretmenler ve personelin katkılarıyla aşure günü yapıldı.

Okulun bahçesinde düzenlenen etkinliğe Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç ve öğrenciler katıldı.

Okul müdürü Mehmet Aycan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Okulumuz her yıl geleneksel olarak aşure günü düzenlemekte. Öğrencilerimize ve davetlilere ikram edilen aşureyi okulumuz çalışanlarının katkıları ile yapılmaktadır. Bu gelenek okulumuzda her yıl yapılmaya devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından okulda hazırlanan aşure, öğrencilere ve davetlilere ikram edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.