Manisa

Cumhuriyet 93 yaşında

13:48 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

Manisa ve ilçelerinde, Cumhuriyetin 93. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kula ilçesinde kutlamalar, Kula Kaymakamı Murat Güven’in tebrikleri kabulüyle başladı.

Kutlamalar ilçe stadyumunda devam eden kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kutlamalarda konuşan Kaymakam Güven, "Milletimizin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gündür bugün insanlık tarihinin yaşadığı en çetin savaşlar sonucunda bir milletin bağımsız ve özgür yaşama iradesini kemikleştiği gündür. Bugün ’Ya İstiklal ya ölüm’ diyerek kanının son damlasına kadar vatanı savunacağı tüm dünyaya haykıran ecdadımızın Cumhuriyeti bizlere armağan ettiği gündür." dedi.

Program, törene katılan öğrencilerin şiirlerini okuması, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ardından Kula Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi bando ekibinin ve törene katılan öğrencilerin tören geçişi ile son buldu.

Törene Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, siyasi parti temsilcileri ile mülkü amirler ve vatandaşlar katıldı.

- Sarıgöl

Sarıgöl 4 Eylül Stadyumu'nda düzenlenen törende konuşan Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Cumhuriyet'e gençlerin sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin şiirlerini okumalarının ardından halk oyunları ve tekvando ekipleri, gösterilerini sundu.

Kutlama töreni, hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

- Salihli

Salihli Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulü ile başlayan program, Ramiz Turan Stadyumu'nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Manisa Vali Yardımcısı Salihli Kaymakam Vekili Koçoğlu, "Milli birliğimizin, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün kaynağı olan Cumhuriyet idaresi ile nice 93 yıllar yaşamak azim ve kararlığı içinde Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun." dedi.

Kutlama programı, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sonra erdi.

Törenine, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

- Demirci

Demirci Kaymakamı Atila Kantay ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Akın, Kaymakamlık makamında kutlamaları kabul etmesi ardından törenler, Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı Stadı'nda gerçekleştirildi.

Öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayan Kaymakam Kantay, "Bin yıllar içinde dünyanın bir çok milleti yaprak gibi savrulup, toprak olduğu zaman Türk Milleti dimdik ayakta kalmıştır. Türk Milleti 93 yıl önce mazlumların duaları ile kurulan devletini milletine emanet etmiş, huzur içinde bir Cuma akşamına hazırlanıyordu. Hava sıcaktı, milletimiz inlerinden çıkan sırtlanların ve hava uçuşan yarasaların sesleri ile irkildi. Aziz milletimiz o gece Ankara'da ihaneti, İstanbul'da ateşi gördü. Başkomutan kesim bir kıyam buyruğu ile milletine güç verdi. Zafer bizimdir, zafer inananlarındır, zafer hakkındır." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuması ardından tören, geçiş töreni ile sona erdi.

- Soma

Soma İlçesinde kutlamalar, Soma Kaymakamlık Makamında Kaymakam Ahmet Altıntaş’ın tebrikleri kabulü ile başladı.

Cengiz Topel Meydanı’nda devam eden kutlamada Kaymakam Altıntaş, Garnizon Komutanı Kara, Başkan Ergene'nin halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, "Cumhuriyete dünya tarihine yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucunda ulaştık. Türk insanı bugünlere geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine emin adımlarla yürümeye devam edecektir. 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi karşısında vatandaşlarımızın canı pahasına ortaya koyduğu mücadele ile yeni işgal girişimlerine karşıda istiklal harbindeki kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya duyurmuştur. Halk Cumhuriyetine, demokrasisine ve iradesine sahip çıkmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir." şeklinde konuştu.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, halk oyunları ekipleri gösterisi sundu.

Kutlamalar, geçiş töreni ve bayrama katılanlara Türk bayrağı dağıtımı ile sona erdi.

Törene, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Oruç Fevzi Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mahir Kaygısız, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Turgutlu

Turgutlu ilçesinde kutlama programları, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Protokol üyeleri, Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden kortej ile bando eşliğinde etkinliklerin düzenleneceği 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanına kadar yürüdü.

Kaymakam Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Garnizon Komutanı Ömer Haşim Olgun vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Kaymakam Turan, Türkiye’nin Türkü, Kürdü, Lazı, Çekezi ve Zaza'sı ile tam bir millet olduğunu, bu birlik, beraberlik ruhunu bozmak isteyenlerin geçmişte olduğu gibi yine hayal kırıklığına uğrayacaklarını söyledi.

Öğrenciler tarafından halk oyunları ve çeşitli gösteriler sergilenen kutlama programı, geçiş töreni ile sona erdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.