Manisa

Sarıgöl'de 'nar' dalında kaldı

16:07 30 Ekim 2016
Sarıgöl'de 'nar' dalında kaldı

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ilçede nar üretimi yapan çiftçilerin zor durumda olduğunu bildirdi.

Rusya ile yaşanan krizden dolayı ilçede üretilen narların dalında kaldığını belirterek "Çoğu üreticimiz narlarını dalında bıraktı, bekliyor çünkü alan yok." dedi.

Ülgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Rusya ile yaşanan krizden dolayı üzümün yanı sıra nar meyvesinde de sıkıntı yaşandığını söyledi.

Narın iç piyasada tüketimininin fazla olmadığını ve genelde ihraç edildiğine işaret eden Ülgen, Rusya ile ilişkilerin iyileşme sürecine girmesine rağmen halen meyve göndermediklerini ifade etti. Tacirlerin de ilgilenmediğini savunan Ülgen, "O yüzden narlar ağaçlarda dallarında kaldı, üreticilerimiz toplamadı. Çünkü para etmiyor, toplama işçilik parasını karşılamayacağı için kimse toplatmıyor. Narlarımız ağaçlarda dallarında kaldı ve çatlamaya başladı. Narların alınması, hasat yapılması ve depoya konulması gerekir ama tüccarlarımız alım yapmıyor. Çünkü Rusya'ya gönderme ümidi yok. Nar ne olacak, dalında kendinden geçiyor ve çatladıktan bir hafta sonra çürüyecek." diye konuştu.

Ülgen, narın piyasada, 30 ila 50 kuruş arasında değişen fiyatlarda satıldığını belirtti.

Sarıgöl'de 3 bin ton nar üretildiği bilgisini veren Ülgen, özellikle Yenice Buldan mevkisindeki nar bahçelerinin durumunun içler acısı olduğunu dile getirerek "Alan yok, ambalaj masrafını dahi karşılamaz. Narı kime satacağız. Ben kendim bile narları koparıp suyunu sıkıyorum, ama hepsinin kendim içemem ki?" dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.