Manisa

Şehit Uzman Çavuş Gür'ün ismi parka verildi

16:47 02 Kasım 2016
Şehit Uzman Çavuş Gür'ün ismi parka verildi

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye meclisinde AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin ortak kararı ile parkın isminin değiştirildiğini belirterek, "Vatanımızın birliği ve beraberliği için canlarını feda eden şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Süleyman Gür’de bir süre önce terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit düşmüştü. Adı, baba ocağının tam karşısında bulunan parkta artık sonsuza kadar yaşayacak. Şehidimizin eşi de hamileydi. Şehidimizin doğacak olan yavrusu, o parkta oynayacak, büyüyecek" diye konuştu.

Şırnak-Cizre karayolunda 30 Eylül'de askeri aracın geçişi sırasında, terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Gür’ün (25) ismi, babaevinin karşısında bulunan parka verildi.

Salihli Belediye Meclisi, Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan ‘Kurtuluş Çocuk Parkı’nın ismini Şehit Uzman Çavuş Süleyman Gür Parkı olarak değiştirdi.

Öte yandan Şehit Uzman Çavuş Süleyman Gür’ün ağabeyi Sedat Gür, alınan karardan dolayı Belediye Başkanı Zeki Kayda ile meclis üyelerine teşekkür etti.

Şırnak-Cizre karayolunda askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Uzman Çavuş Süleyman Gür (25), tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.