Manisa

Manisa'dan kısa kısa

17:03 03 Kasım 2016
Manisa'dan kısa kısa

Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Kızılayı Soma Şube Başkanlığı tarafından öğrencilerin kışlık ihtiyaçları karşılandı.

Şube Başkanı Aziz Günal, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği içinde belirlenen gerçek ihtiyaç sahibi öğrencilerin her türlü giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını okullarına giderek karşıladıklarını söyledi.

Günal, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürleri nezdinde belirlenen öğrencilerimize 230 adet kışlık ayakkabı, 210 adet mont, ceket 250 adet pantolon, 200 adet kazak ve 235 adet kırtasiye malzemesini gerçek ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılarak Kızılay Haftasını kendi ilkesine yakışır ve anlamlı bir şekilde kutluyoruz. Desteklerinden dolayı Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş'a, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye, soma esnafına ve duyarlı Soma halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

- Demirci'ye yeni çevre yolu

Demirci Belediyesi Fen İşleri ekiplerince ilçe merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi amacıyla başlattığı yaklaşık 2 kilometrelik yeni çevre yolunun ilçenin Pazaryeri ve Düvenönü mevki istikametinden başlayacağı, eski Meteoroloji binasının oradan Demirci - Salihli karayoluna bağlanacağı belirtildi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni çevre yolunun 12 metre genişliğinde olacağını ve hava şartları elverirse 6 ay gibi bir zamanda da tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Selçuk, "Yeni çevre yolumuz da Demirci'mizin geleceği için önemli bir adım. Çünkü Menderes Bulvarı üzerinde yol daraltılması ilçe trafiğini de olumsuz yönde etkiledi. Menderes Bulvarı üzerinde sürücüler tarafından yanlış park olunca şehir merkezine ulaşım problem olmakta. Yapılacak olan bu yeni çevre yolumuz ilçemiz trafiğini rahatlatacağı gibi yeni devlet hastanemize daha hızlı ulaşım açısında da önemli bir yatırım olacak." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.