Manisa

Öğrenciler ücretsiz kitap dağıttı

16:48 05 Kasım 2016
Öğrenciler ücretsiz kitap dağıttı

Manisa Lisesi Mezunları Derneği, "Okuyan Şehir Manisa Projesi" kapsamında lise öğrencileri ile beraber okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla kitap okuma etkinliği düzenledi.

Etkinlikte öğrenciler ücretsiz kitap dağıttı.

Manisa Valiliği tarafından basılan bin 200 kitap, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında öğrenciler tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Manisa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Abidin Yatkın, gazetecilere yaptığı açıklamada 2 sigara paketi fiyatına çok kaliteli kitaplar alınabileceğini belirterek, kitap okuma kültürünün yaygınlaşmasında anne, baba ve öğretmenlere büyük rol düştüğünü söyledi.

Kitap okuma etkinliği ile kitabın ve okumanın önemini hatırlatmak istediklerini belirten Yatkın, şöyle devam etti:

"Biz, Manisa lisesi mezunları derneği olarak 2 yıldır okul müdürümüz ve okul aile birliği ile birlikte önemli faaliyetlere imza attık. Bu faaliyetlerin temelinde eğitim ve kültür var. Okulumuzun ve öğrencilerimizin kalitesinin gelişmesi için yaptığımız çalışmalara bugün bir tanesini daha ekliyoruz. Manisa kamuoyunda kitabın ve okumanın önemini tekrar hatırlatmak üzere öğrencilerimizle birlikte bugün Manisalılara, Valilik tarafından basılmış kitaplarımızı ücretsiz dağıtacağız. Öğrencilerimiz de bugün burada kitap okuyarak Manisalılara örnek olacaklar."

Manisa Valiliği'nden teslim aldıkları bin 200 adet kitabı etkinlik kapsamında dağıtacaklarını kaydeden Yatkın, kitap fiyatlarının oldukça ucuz olduğunu ama ücretsiz kitaplara daha fazla ilgi gösterildiğini kaydetti.

Açıklamaların ardından Manisa lisesi öğrencileri ve öğretmenleri 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında vatandaşlara kitap dağıttı.

Kitap dağıtma işleminin ardından öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar bir süre kitap okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.