Manisa

Öğrenciler öğrenirken para kazanıyor

18:15 25 Kasım 2016
Öğrenciler öğrenirken para kazanıyor

Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, çeşitli kurum ve kuruluşlar için üretilen ürünlerden elde edilen gelir, döner sermaye üzerinden öğrencilere dağıtıldı.

Törende konuşan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, çalışmalara katkı sağlayan öğrencileri tebrik ederek, imal edilen ürünlerden elde edilen gelirlerden 3 bin lirasının Sosyal Hizmetler Kurumuna aktarılmasının da çok önemli olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş da, Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 2016 yılı içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşların siparişleri üzerine üretilen ürünlerin satışıyla okula 417 bin liralık kazanç sağlandığını belirtti.

Kurum ve kuruluşların siparişlerinin okuldaki öğrenciler tarafından imal edildiğini aktaran Dernekbaş, ürünleri ucuza mal ederek hem devlete katkı hem de öğrencilerin döner sermaye sayesinde maddi olarak kazanç elde ettiğini ifade etti.

Okulun 1945 yılından bu yana eğitim verdiğini belirten Dernekbaş, "Okulumuzun ciddi bir atılım yaparak 2014 yılında 2 bin liralık yıllık cirosu varken 2015 yılında bu 200 bin liraya, 2016 yılı için 417 bin lira gibi bir ciro yapmış. Devletin bir okulu olarak da 13 bin lira katma değer sağlamış. Bu gerçekten güzel bir şey. Bize teslim edilen evlatlarımızı geleceğe hazırlarken, onların burada meslek öğrenmelerini, meslek edinmelerini ve bu arada da bu çocuklarımızın bu döner sermayeden az da olsa birer pay almaları bizim için önemli. Burası şu an itibariyle 31 bin lira civarında öğrencilerimize döner sermayeden pay aktarmıştır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.