Manisa

Ak Parti Manisa Milletvekili Berber:

15:53 18 Şubat 2017
Ak Parti Manisa Milletvekili Berber:

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma'da katıldığı açılış programındaki konuşmasında "Hedefimiz yerli kömürün tamamen hızlı bir şekilde üretilerek, Türkiye ekonomisine kazandırılması. Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak adına bu santrallerimizi çoğaltacağız." dedi.

Soma Nakliyeciler Kooperatifi tarafından yenilenen akaryakıt istasyonu açılış törenine AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdürü Hakkı Duran, Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı, yönetim kurulu ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Soma ve çevresine yapılan yeni yatırımlar ve yeni iş alanlarıyla daha da büyüyeceğini kaydeden Berber, "Kooperatifimiz burada çok güzel bir istasyonu hem üyelerine, hem de Somalı hemşehrilerimize, müşterilerine kazandırmış. 6 ay gibi kısa bir zamanda çok güzel ve modern bir benzin istasyonu kazandırılmış. İnşallah buradan hayırlı hizmetler, bereketli kazançlar diliyoruz." dedi.

Yaşanan maden faciasının ardından Manisa'ya ve Soma'ya çok daha fazla önem verdiklerini ifade eden Berber, "Şu anda Soma’nın 2. santrali olan Deniş bölgesinde Kolin tarafından yapılmakta olan santralin inşallah seneye bu zamanlarda açılışını gerçekleştireceğiz. Şu anda açık sahadan, Deniş bölgesinden, o civardan kömür üretimine başlandı. Bu kömür üretiminin artması, santrallerin ihtiyacının artması, bizim esnafımızın da nakliyecimizin de kooperatifimizin de işinin artması demek. Aynı zamanda Avdan’da herkesin pek inanmadığı, inanamadığı, hayır gibi gördüğü, çok önemli olduğunu düşündüğümüz çimento fabrikası da çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Yılda 1 buçuk milyon tona yakın bir çimento üretimiyle bölgemize ciddi anlamda bir hareket getirecek, büyük bir ekonomik katma değer sağlayacak bir tesisi, fabrikayı kazandıran iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Hedefin yerli kömürün tamamen hızlı bir şekilde üretilerek, Türkiye ekonomisine kazandırılması, enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak adına bu santrallerimizi çoğaltmak olduğunu vurgulayan Berber, "Soma’daki rezervler ikinci bir santralinde yapılmasına imkan verecek kadar zengin ve bol. İnşallah önümüzdeki günlerde Türkiye’nin diğer yerlerinde nasıl hızlı bir şekilde yerli kömüre dayalı santrallerinin ihaleleri nasıl yapılıyorsa, Soma’da da inşallah en kısa zamanda 3’üncü bir santralin de yapımı için çalışmalara hız veriyoruz. Somamız için bu değerli tesisin hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

Nakliyeciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı ise kooperatifin bugüne kadar yapmış olduğu yatırımlara yenisinin eklendiğini belirterek ortaklarına ve Somalılara hayırlı uğurlu olmasını dilediğini söyledi.

Konuşmaların ardından Soma Nakliyeciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi akaryakıt istasyonunun açılışı yapıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.