Manisa

Ege Eczacıları Odaları Danışma Kurulu

17:59 18 Şubat 2017
Ege Eczacıları Odaları Danışma Kurulu

Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, "İnternetten alınan ürünlerin yapılan anketlerde 10'undan 8'inin sahte olduğu ortaya çıktı. İlaçlar birilerinin tavsiyesiyle değil hekimin ve eczacının tavsiyesiyle alınmalı." dedi.

Ege Eczacıları Odaları Danışma Kurulu toplantısı, Şehzadeler ilçesindeki bir otelde 11 eczacı odasının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda mesleki sorunların masaya yatırıldığını belirten TEB 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, gün boyu devam eden danışma kurulu toplantısında özellikle halk sağlığını tehdit eden internet üzerinden yapılan ilaç satışlarına ilişkin projeler ortaya koyacaklarını söyledi.

- Çoğu ilaç sahte

İnternet üzerinden ilaç veya ilaç dışı ürünlerin satışlarının hastaları kötü etkilediğini savunan Kurtuluş, "İnternetten alınan ürünlerin yapılan anketlerde 10'undan 8'inin sahte olduğu ortaya çıktı. Halk sağlığına önem verdiğimiz için ilaçlar birilerinin tavsiyesiyle değil hekimin ve eczacının tavsiyesiyle alınmalı.

Kişinin ilaçları, sağlıkla ilgili kimseye danışmadan internet üzerinden alması hastanın sağlığını bozmakta. Bunlar vitamin ilaçları dahi olsa insan sağlığını bozmakta. Çünkü vitaminlerde de fazla ve gereksiz kullanımdan dolayı bir çok sorunlar yaşanıyor." dedi.

- Eczacı veya doktora danışılmalı

İnternetten ilacı almadan önce mutlaka eczacılara veya doktorlara danışılması gerektiğini belirten Kurtuluş, "Bizim tek isteğimiz internetten almak istedikleri ilaçları vatandaşlar gelip almadan önce bize mutlaka sorsunlar, danışsınlar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.