Manisa

Manisa'da "Ödünç Para Kutusu"

13:34 22 Şubat 2017
Manisa'da "Ödünç Para Kutusu"

Demirci ilçesinde, 700 yıllık Osmanlı tarihinde yer alan vakıf geleneğini örnek alan Anadolu Lisesi öğretmenleri "Ödünç Para Kutusu" nu oluşturdu.

Okul Müdürü Necmi Ünlü gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde halkın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan vakıf sisteminden esinlenen öğretmenlerin okul içerisinde oluşturdukları "Ödünç Para Kutusu" ile öğrencilerin ihtiyaçlarına destek verilirken aynı zaman da sorumluluk bilinci aşılandığını kaydetti.

Öğrencilerin okul saatlerinde ihtiyacı olduklarında okuldaki "Ödünç Para Kutusu"ndan istedikleri miktarda para alabildiğini belirten Ünlü, ihtiyaçlarını gördükten sonra para artması durumunda ödünç para kutusuna parayı iade ederek geleneği yaşattığını söyledi.

Ünlü, "Osmanlı geleneği olan vakıf sistemini yaşatmak için okulumda Ödünç Para Kutusu'nu öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Amacımız, köyden okulumuza öğrencilerimiz ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak, gün içerisinde öğrencimiz gerektiğinde ani gelişen bir ihtiyacını karşılamak için bu kutuyu oluşturduk. Bunun yanı sıra öğrencilerimize sorumluluk bilinci ve borç alış verişi bilincini kazandırmak amacıyla uyguluyoruz. Bu ödünç para kutumuza finans desteği öğretmenlerimizce sağlanmaktadır." şeklinde konuştu.

Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Atiye Bayırcı ise, "Öğretmenlerimizce okulumuzda ödünç para kutusu oluşturuldu. Gün içerisinde ihtiyacımız olduğunda, bu kutudan para kullanıp yeniden yerine iade ediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.