Manisa

GÜNCELLEME 3 - Manisa'daki cinayetler ve intihar girişimi

16:54 22 Şubat 2017
GÜNCELLEME 3 - Manisa'daki cinayetler ve intihar girişimi

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, Bilal Kupal'ın öldürdüğü kızı ve eşinin cenazeleri toprağa verildi.

Komşusu tarafından Ekim 2016'da öldürülen 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın annesi ve ablasını bıçakla öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunan babaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Olayın meydana geldiği Fatih Mahallesi Cihangir Sokak'ta oturan Kupal ailesinin komşusu Ayhan Kayacık, dün sabah saatlerinde kavga seslerinin geldiğini, Ayşe Kupal'ın "yapma baba" dediğini, Suriye Kupal'ın da "dur vurma" diye bağırdığını duyduklarını belirtti.

Kayacık, cinayeti işleyen babanın, çok düşkün olduğu kızını her gün okula kendisinin götürdüğünü ifade etti.

Minik Ayşe'nin eğitim gördüğü Atatürk İlkokulunda da hüzün var.

Ayşe'nin sınıf arkadaşları yaşanan olaylara çok üzüldüklerini belirtirken öğretmeni Sezai Bedre ise çok başarılı olan öğrencisinin dün okula gelmediğini ve hasta olduğunu düşündüğünü ifade etti.

- Cenazeler teslim alındı

İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsileri tamamlanan Ayşe Kupal (10) ile Suriye Kupal'ın (28) cenazeleri, genç kadının babası Bekir Ilgaz'a teslim edildi.

Ilgaz, olayla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadığını belirterek, "En son cumartesi akşamı geldiler. Damadım, 'kolum ağrıyor' dedi. Bende hastaneye götürdüm. Tedavisinin ardından evlerine bıraktım. Ben olayı başkasından duydum. Zaten kaçırmışlar kendisi de yaralıymış. Neden böyle bir şey yaptı bilmiyorum.'' diye konuştu.

Başka torununun olmadığını ifade eden Ilgaz, kızının hamile olduğunu ileri sürdü.

Suriye Kupal'ın vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandıktan sonra boğazının kesildiği, Ayşe Kupal'ın da vücudunda çok sayıda bıçak darbesi olduğu öğrenildi.

- Cenazeler toprağa verildi

Anne Suriye Kupal ile kızı Ayşe Kupal'ın cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alınmasının ardından, Alaşehir ilçesi Caberburhan Mahallesindeki taziye evine getirildi.

Daha sonra Mahalle Camisinde götürülen anne ve kızı için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Anne ve kızın cenazeleri mahalle mezarlığında yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

- Bilal Kupal adliyeye sevk edildi

Öte yandan cinayetleri işledikten sonra intihar girişiminde bulunan baba Bilal Kupal'ın, tedavisinin ardından sevk edildiği adliyedeki işlemleri sürüyor.

Alaşehir Devlet Hastanesinden polis aracıyla adliyeye getirilen Kupal'ın boyun kısmından yaralandığı görüldü.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, komşusu tarafından öldürülen 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın babası Bilal Kupal, karısı Suriye ve kızı Ayşe Kupal'ı bıçakla öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunmuştu.

- Kızını komşusu öldürmüştü

Alaşehir ilçesinde 14 Ekim 2016'da sokakta oynamaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'dan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmış ancak bir sonuç elde edilememişti.

Irmak Kupal'ı öldürdüğünü katıldığı televizyon programı sonrası itiraf eden zanlı Himmet Aktürk'ün ifadesi doğrultusunda Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkisinde küçük kızın cesedi toprağa gömülü vaziyette bulunmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.