Manisa

Soma Devlet Hastanesi hasta kabule başladı

09:47 23 Şubat 2017
Soma Devlet Hastanesi hasta kabule başladı

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, 300 yataklı yeni Soma Devlet Hastanesinin hizmete başladığını, resmi açılışın yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacağını bildirdi.

Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma ilçesinde 120 dönüm arsa üzerine 49 bin metrekare kapalı alana sahip olarak inşa edilen yeni devlet hastanesinin hasta kabul etmeye başladığını kaydetti.

Hastanenin, otel konforunu aratmayacak şekilde düzenlendiğini, eski hastanede sadece 4 nitelikli yatak bulunurken yeni hastanede 96 tek kişilik, 98 çift kişilik ve 14 de süit hasta odasının bulunduğunu belirten Korkmaz, odalarda banyo, tuvalet, refakatçi koltukları, televizyon gibi konfora yönelik birçok hizmetin yer aldığını dile getirdi.

Korkmaz, eski hastanede 9 olan erişkin yoğun bakım yatağının yeni hastanede 30’a, 6 ameliyat masasının 13’e, acil servis yatağı sayısının 10’dan 33’e, diyaliz cihazının da 11’den 21’e yükseldiğine işaret etti.

- Madenciler unutulmadı

Soma'nın maden bölgesi olduğunu, dolayısıyla akciğer hastalıkları açısından sık sık kontrol edilmesi gerektiğini belirten Kormaz, yeni hastanede bronkoskopi ünitesi de bulunduğunu bildirdi.

Korkmaz, hastanenin bölgedeki sağlık hizmeti kalitesini artırdığını ifade ederek, "Yeni hastanenin hizmete başlamasıyla Soma ve bölgesi sağlık hizmetleri açısından daha da güçlendi. Hastanenin resmi tören açılışı cuma günü toplu açılışla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak, halkımıza hayırlı olmasını dilerim." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.