Manisa

Manisa'da 3. Deve Güreşleri Festivali yapıldı

16:04 26 Şubat 2017
Manisa'da 3. Deve Güreşleri Festivali yapıldı

Salihli Belediyesi tarafından 3. Deve Güreşleri Festivali yapıldı.

Salihli Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği mevkisinde bulunan alanda gerçekleştirilen festivale, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 120'den fazla güreşçi deve getirildi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, festivalin Türkiye çapında bir üne kavuştuğunu söyledi.

İlçede, çeşitli tarihlerde ve farklı mahallelerde benzer organizasyonlar yapıldığına işaret eden Kayda, "Biz de Salihli Belediyesi olarak güreşleri geleneksel hale getirmek için 3 yıl önce bu organizasyonu düzenlemiştik. Şimdi görüyoruz ki artık bu festivalimize bir çok ilden onlarca deve getiriliyor ve güreştiriliyor. Deve güreşleri, örf ve adetlerimiz arasında önemli bir yer tutuyor. Özellikle de Ege, Akdeniz ve Marmara gibi bölgelerde gerçekleştirilen güreşlere yüksek bir katılım olduğunu görüyoruz. Salihli Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz güreşler de artık ülke çapında bir üne sahip oldu." diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi, Salihli Kaymakamlığı, Salihli Deveciler Derneği ve Sponsorluk olmak üzere 5 farklı kategoride dereceye giren develerin sahiplerine kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.