Manisa

Hastaların ürettiği eli işleri sergilendi

17:07 27 Şubat 2017
Hastaların ürettiği eli işleri sergilendi

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine bağlı, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların yaptığı el işi ürünlerin sergisi açıldı.

Akhisar Belediyesi Fuaye ve Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılışına katılan Kaymakam Kaan Peker, merkezde hastaların üretime geçmelerinin sağlandığını belirtti.

Peker, "Bir yandan ilaçsız ve tıbbi müdahalesiz şifa buluyorken diğer taraftan bir şeyler öğrenen ve üreten bireyler konumuna geliyorlar. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, Manisa'ya 4 Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi kazandırdıklarını belirtti.

Korkmaz, "Amacımız ruh hastalığına yakalanmış kişileri bu merkezlerde yakın takibe alıp, onları topluma kazandırmak ve onların bakımını sağlayan yakınlarına nefes aldırabilmektir. Birincil olarak hastaları topluma kazandırma amacı güderken onlara belirli beceriler de kazandırma yolunda eğitimler veriyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından sergi gezildi. Yaklaşık 8 ayda 25 hastanın hazırladığı el işleri, 3 gün boyunca sergilenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.