Manisa

Dilenen Suriyeli çocuklar için sosyal proje

09:17 01 Mart 2017
Dilenen Suriyeli çocuklar için sosyal proje

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dilenmeye zorlanan Suriyeli çocukların topluma kazandırılması için yürütülen proje kapsamında futbol maçı organize edildi.

Kaymakamlık ve Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü ailelerinin baskısı ile dilendirilen ve madde bağımlısı olan gençlere ''Gelecek Sensin'' adı altında bir proje başlattı.

Çocuklara eğitim vermeyi ve topluma kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında ilçe protokolüyle, proje kapsamında destek alan çocukların dahil olduğu grup, futbol maçında bir araya geldi.

Turgutlu Yıldırım Beyazıt salonundan oynanan maçta Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Musa Çallı ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez forma giydi.

Mücadeleyi Kaymakam Uğur Turan'ın kaptanlığını yaptığı beyaz takım kazandı.

Kaymakam Turan burada yaptığı açıklamada, ''Suriyeli misafirlerimiz olan kardeşlerimizi ve diğer kardeşlerimizi sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak, korumak ve iyi bir geleceğe hep birlikte ulaşmak için çalışıyoruz. İnşallah 'Gelecek Sensin' projemiz ile bu gençlerimiz gündüz eğitimlerini alacaklar gece de bu tür faaliyetlerle zaman geçirip kötü alışkanlıklardan kurtulacaklar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.