Manisa

Halk oylamasına doğru

13:38 07 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök ve Yönetim Kurulu üyeleri PTT önünde basın açıklaması yaparak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na "Evet" gazetesi gönderdi.

Postane binası önünde basın açıklaması yapan Gök, amaçlarının halkın içinde tuttuğu, temiz Anadolu insanının edebinden dışa vuramadığı bir kaç hususu dile getirmek olduğunu kaydetti.

Gençlik olarak, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi paketindeki seçilme yaşının 18'e indirilmesi maddesine "Hayır" kanadından verilen sert tepkiden dolayı rahatsız olduklarını vurgulayan Gök, şöyle konuştu:

"Çünkü bu tepkiler bize yani gençliğe olan güvensizliği göstermektedir. Mustafa Kemal Atatürk bile 'Ben devleti gençlere emanet ediyorum' demişken böyle bir sertliğe ve karşı durmaya bir anlam verememekteyiz. Nitekim CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu dün katıldığı bir radyo programında bir açıklama yapmış ve bu açıklamayla asıl sorunun gençlere duyulan güven olmadığını göstermiştir. Radyo programında, 'Sistem devreye girdi. Peki cumhurbaşkanı ve başbakan farklı siyasi partilerden olursa krize yol açmayacak mı?' diyen Kılıçdaroğlu'nun 18 maddeyi dahi okumadığı ortaya çıkmıştır. Asıl sorunun 'Hayır' cephesinin neye, neden ve nasıl karşı çıktığını bilmemesinden kaynaklandığını tüm Türkiye görmüştür."

"Türkiye'deki 15 yıllık muhalefetin anlatılmasını isteseler biz bile bu kadar güzel anlatamazdık." diyen Gök, "Biz gençler olarak bu ayarda yapılan muhalefete 'Hayır' diyoruz. Güçlü bir Türkiye için Güçlü bir muhalefet de şarttır. Eminiz ki 'Hayır' cephesinin güvenmediği ve '18 yaşında nasıl siyaset yapsın' diyerek hor gördüğü, kendi tabanındaki gençler dahil olmak üzere, yetki verildiğinde kat be kat daha üst perdeden siyaset yapacak gençler vardır." ifadesinde bulundu.

Basın açıklamasının ardından Gök ve beraberindeki gençler CHP Genel Merkezi ve Kılıçdaroğlu'na, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini her yönüyle anlatan "Evet" gazetelerini ve 18 maddenin yazılı olduğu broşürleri gönderdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.