Manisa

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

20:06 07 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Huzurevi'ni ziyaret eden ve yaşlı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, bu yıl kutlanacak olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün çok daha farklı bir anlamı olduğunu söyledi.

Milletvekili Biçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasın'da Türk kadınının Cumhuriyet tarihindeki bütün kazanımlarının oylanacağını belirtti.

"Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, önemli bir gün. Ancak bu seneki 8 Mart'ın çok daha farklı bir anlamı var." diyen Biçer, şöyle konuştu:

"Çünkü bu halk oylaması sürecinde kadınlarımızın Türkiye Cumhuriyeti'nde şimdiye kadar kazandıkları bütün haklar bütün kazanımlar oylanacak. Eğer bu halk oylamasında evet çıkarsa bütün milletimiz kaybedecek ama kadınlarımız iki kere kaybedecek. Kadınlarımız istemese inanın bu ülkede yaprak dahi kımıldamaz. Nasıl ki Cumhuriyet kurulurken kadınlarımız hem cephe de, hem cephe gerisinde erkeklerle yan yana bu ülkeye fedakarlıkla sahip çıktılar, işte o Cumhuriyet bugün hepimizin omuzlarında. Ve biz bütün kadınlar olarak o emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Cumhuriyetimize, çocuklarımıza, aydınlık günlere özellikle kadınlarımızın sahip çıkacağına inanıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.