Manisa

Manisa'dan kısa kısa

19:11 08 Mart 2017
Manisa'dan kısa kısa

Salihli’de, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından mahalle muhtarlarına yönelik, "nitratlı gübre" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Salihli Muhtarlar Derneği'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Salihli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, tarımda kullanılan nitratlı gübrelerin el yapımı patlayıcı madde yapımında da kullanılması ve terörle mücadele kapsamında olması nedeniyle bakanlık tarafından ülke genelinde satılması, dağıtılması, kullanılmasının yasaklandığını hatırlattı.

Demir, "Ancak bahse konu nitratlı gübrelerin tarımsal üretimde kullanım döneminin yaklaşması nedeniyle bakanlığımız yüzde 26 ve yüzde 21 kalsiyum nitrat gübrelerinin reçete ile kullanımı ve takibi için Tarım Kredi Kooperatifleri, Tariş ve Ziraat Odaları’nda görevli personel gözetiminde atılması konusunda bazı zorluklar tespit etti. Uygulamadaki güçlüklere karşı muhtarların ve azaların da nitratlı gübre reçetelerini onaylamaları uygun görüldü. Bu kapsamda ilçemizdeki mahalle muhtarları ve azalarımızı bilgilendirmek için bu toplantıyı düzenledik." şeklinde konuştu

.

- Turgutlu Gençlik Merkezinden kan bağışı kampanyası

Turgutlu ilçesinde, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı olan Gençlik Merkezi ve Kızılay tarafından Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Öğrencilerin kan bağışı kampanyasında toplam 35 ünite kan toplandığını belirten Turgutlu İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Eksür, "Gençlik merkezimiz de bulunan gençlerimizden böyle bir talep gelince Kızılay ile irtibat kurarak bu etkinliği organize ettik. Üniversiteli gençlerimizin talepleri çok güzel. Hepsine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.