Manisa

"Ön Yargıdan İstihdama Sosyal Değişim" projesi

20:04 17 Mart 2017
"Ön Yargıdan İstihdama Sosyal Değişim" projesi

Akhisar Belediyesi ve Kütahya Belediyesi işbirliğiyle yapılan "Ön Yargıdan İstihdama Sosyal Değişim" isimli Avrupa Birliği projesinin tanıtım toplantısı Akhisar'da yapıldı.

Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, proje kapsamında Akhisar ve Kütahya’dan, 16-23 yaş aralığında roman çocuk ve gençlerden oluşan yirmişer kişilik iki grubun, kişisel gelişim ve mesleki eğitim dersleri göreceğini belirtti.

Başkan Hızlı, ayrıca roman vatandaşlara çeşitli konularda yardım ve danışmanlık hizmeti de sunulacağını söyledi.

Akhisar’da Düz Dikiş Makineci Kursu, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme kurslarının, Kütahya’da ise Çini İşleme Kursu verileceğini kaydeden Hızlı, "Bu paydaşlık ve ortaklık bize çok önemli sonuçlar doğuracaktır. Akhisar’da bu projenin paydaşları olarak arkadaşlarımız bu konuda çok hassaslar." diye konuştu.

Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ise, sosyolojik ve psikolojik olarak ön yargıları kırmayı hedeflediklerini belirterek, "Ön yargı toplumuzda özellikle çok önemli. Toplumumuzda ön yargı o kadar yaygın ki siz iyi niyetle bir şeyler yapmaya gayret gösterseniz bile zaman zaman çeşitli engellerle ön yargıları ile bu maalesef gerçekleşmiyor." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.