Manisa

70 yıldır ayakkabı tamiri yapıyor

15:26 20 Mart 2017
70 yıldır ayakkabı tamiri yapıyor

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Hüseyin Özbay (80), çocukluk çağında babasının yanında başladığı ayakkabı tamirciliğine hala devam ediyor.

Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşında babasının yanında öğrendiği ayakkabı tamirciliğini babadan kalma aletlerle hala sürdürdüğünü belirtti.

Baba mesleğini 70 yıldır sürdürdüğünü anlatan Özbay, 30 yıl önce babasından kalma deri kesme makası, demir dövme çekici, törpü ve masayı kullandığını söyledi.

Özbay, ayakkabı tamirciliğinin 70 yıldır ekmek kapısı olmaya devam ettiğini, 3 çocuğunu buradan elde ettiği gelirle büyüttüğünü ifade etti.

İnsanların artık ayakkabı tamirini tercih etmediğini belirten Özbay, şöyle konuştu:

"Günümüzde insanlar artık küçük yırtıklar ve söküklerden dolayı ayakkabılarını, terliklerini tamir ettirmek yerine çöpe atıyorlar. Babam bizi, bizler de çocuklarımızı bu dükkandan kazandıklarımızla büyüttük. O zamanlar başımızı kaşıyamazdık. Şimdi çoğu zaman siftah bile yapmadan tezgahımı topluyorum ama olsun. Allah yarattığını aç bırakmıyor."

Günümüz insanlarının eşyalarını idareli kullanmaları uyarısında bulunan Özbay, "Ne yazık ki yeni nesil yokluk ve sıkıntı nedir çok da bilmiyor. O yüzden çok müsrif davranıyorlar. Unutulmamalıdır ki, beğenmeyip çöpe atılan her ayakkabıya birileri muhtaçtır. Hiç olmazsa beğenmediğiniz ayakkabıları tamir ettirip ihtiyaç sahiplerine hediye edebilirsiniz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.