Manisa

Kendi geliştirdiği drone ile lider oldu

14:25 21 Mart 2017
Kendi geliştirdiği drone ile lider oldu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde eğitim hayatını sürdüren üniversite öğrencisi, Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve kendi imkanlarıyla hazırladığı drone ile Türkiye Drone Ligi’ne lider başladı.

İlk etabı İstanbul’da gerçekleştirilen ligde mücadele eden Turgutlu Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (TURBEM) üyesi Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Elektronik Bölümü öğrencisi Kaan Atahan Ceylan yarışmaya lider olarak başladı.

Kendi geliştirdiği drone ile Türkiye Drone Ligi'nde yarışan ve ligde lider durumda bulunan Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada "Türkiye Drone Ligi'nde kulüp olarak geliştirmiş olduğumuz drone ile yarışıyorum ve şu an birinciyim. Türkiye Drone Ligi altı etaptan oluşan bir yarışma. Bu etaplar sonucunda alınan puanlara göre ülkemizi yurt dışında temsil etme hakkını kazanıyoruz. Geçtiğimiz hafta düzenlenen yarışmalarda Hollanda'dan gelen bir takım vardı. Onları yarışmada eledik. Bundan sonraki yarışmalarda dronelarımızı geliştirip daha iyi bir şekilde yarışmalara katılacağız. Böylelikle de bu sıramızı koruyup ülkemizi yurt dışında temsil edeceğiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.