Manisa

Soma’da Nevruz Bayramı kutlamaları

14:34 21 Mart 2017
Soma’da Nevruz Bayramı kutlamaları

Soma ilçesinde Nevruz Bayramı kutlamalarına katılarak Nevruz ateşini yakan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, gençleri siyasette görmek istediklerini söyledi.

Türk Topluluğu bayrakları ve dilleri eşliğinde Nevruz Bayramı kutlanmasının ardından, okul müdürü Samih İli, kısa bir açılış konuşması yaptı.

Gençlerin Nevruz Bayramı'nı kutlayarak nasihatte bulunan Aydemir ise "AK Parti hükümeti olarak sizlere önem veriyoruz. Eğitime çok önem verdik, vermeye de devam edeceğiz. Çünkü biz şunu biliyoruz ki bizim madenimiz, doğalgazımız, petrolümüz yok. Etrafımız düşman çemberiyle çevrili, adeta Türkiye'nin üstüne çullanmak Türkiye'ye diz çöktürmek için fırsat kolluyorlar. Türkiye'nin neyi var diye baktığımızda çok kıymetli gençleri var. Avrupa ile mücadele edebilmeniz, nitelikli kişiler olmanız için sizleri çok iyi yetiştirmemiz lazım. Okullarımızda fiziki altyapıları tamamen bitirdik, sizlerin daha iyi eğitim alabilmeniz için ne eksik varsa gidermeye çalışıyoruz. İktidar olduğumuz günden bu yana bütçedeki en büyük payı eğitime ayırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bizleri yarınlara taşıyacak ve yarınlarda da bu bayrağı en yükseklere çıkaracak sizlersiniz." diye konuştu.

Kutlama programı kapsamında öğrenciler tarafından şiirler okundu, boyanmış nevruz yumurtaları katılanlara dağıtıldı. Atlar eşliğinde sahneye çıkan gençler tarafından türküler söylendi. Çuval ve halat çekme yarışı sonrasında halk oyunları ekipleri tarafından gösteri sunuldu. Nevruz ateşinin yakılmasının ardından örste demir dövüldü. Nevruz ateşinin üzerinden öğrencilerin atlamasıyla program sona erdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.