Manisa

Manisalı vatandaşa İSKİ'den borç tebligatı

16:42 21 Mart 2017
Manisalı vatandaşa İSKİ'den borç tebligatı

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yalnız yaşayan Adın Atbaş'a, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından 183,93 lira tutarında borç tebligatı gönderildi.

Gazetecilere açıklama yapan 80 yaşındaki Atbaş, İSKİ'den, son ödeme tarihi 5 Nisan olan borç tebligatı geldiğini, hiç gitmediği İstanbul'da borcunun olduğunu öğrendiğini kaydetti.

Kapısına gelen borç tebligatıyla şaşırdığını ifade eden Adın Atbaş, "Eve geldiğimde tebligatı buldum. Toplam 183 lira borçlu olduğumu gördüm. Ben 80 yaşındayım, bu zamana kadar İstanbul'a hiç gitmedim. İstanbul'un yolunu bilmem. Ben yürüyemiyorum bile İstanbul'a nasıl gideyim? Hiç gitmediğim İstanbul'dan bana fatura geldi. Eğer İstanbul'da ev varsa tapusunu göndersinler. Benim zaten evim yok, param yok." dedi.

Hangi bankaya, nereye ödeme yapacağını da bilmediğini ifade eden Atbaş, tebligatı Manisa'dan da sorduğunu belirterek, "Belediyeye gittim sordum, kendilerinin bununla ilgisi olmadığını söylediler. Benim kullandığım su sayacı zaten kartlı akıllı sayaç. Kartıma 20 lira yüklerim, kartım da cebimde." diye konuştu.

Adın Atbaş, "Avukata verecek param yok, maaşım yok, yiyecek param yok. Emekli değilim, komşularım bakıyor bana, bir tas yemek, çorba getiriyor." diyerek borcunu ödeyemeyeceğini, bir yanlışlık olduğunu düşündüğünü ve sorunun giderilmesini beklediğini söyledi.

- Tebligat

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Avrupa 1. Bölge Abone İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilen tebligatta, ".... sözleşmenin sahibi ya da fiili kullanıcısı olarak bu ihtarnamenin tanzim tarihi olan 06/03/2017 itibarıyla 84.40 lira su bedeli, 72.49 gecikme cezası, 23.60 lira açma kapama tahakkuk borç, 1.92 lira Çevre Temizlik Vergisi, 1.52 lira Çevre Temizlik Vergi Cezası olmak üzere toplam 183.93 lira borcunuz bulunmakta olup, bu borçlarınızı mektup basım tarihinde ödemediğiniz tespit edilmiştir........." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.