Manisa

İsmet Ülkeli'yi Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı

12:59 25 Mart 2017
İsmet Ülkeli'yi Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliğince, 2011'de hayatını kaybeden Manisalı dağcı İsmet Ülkeli anısına düzenlenen Spil Dağı zirve tırmanışı başladı.

Bu yıl 4. gerçekleşen etkinliğe 15 ildeki 20 kulüpten yaklaşık 350 sporcunun katıldığı İsmet Ülkeli Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilcisi Fuat Kuloğlu, uluslararası boyuta taşımak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kuloğlu, "6 sene evvel rahatsızlığı sebebiyle aramızdan ayrılan, yıllarca dağcılık sporuna hizmet etmiş, dağcılığın gelişmesine katkı sağlamış, ülkemizde dağcılık sporu duayenlerinden merhum İsmet Ülkeli hocamızı hatırlamak ve hatırlatmak bir gönül borcudur. Manisa'nın değerlerine sahip çıkmak onları anmak ve yaşatmak için düzenlediğimiz etkinliğimize ülkemizin farklı şehirlerinden sporcuların gelmesi bizim için mutluluk vericidir. Etkinliğimize Türkiye genelinden yaklaşık 350 kişi katılıyor. Bu faaliyeti geleneksel olarak önümüzdeki yıllarda da devam ettirip dağcılık sporunun gelişimine katkı sağlayacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Törenin ardından Kuloğlu ve beraberindeki dağcılar, Kırtık Mezarlığı'ndaki İsmet Ülkeli ve Çatal Mezarlığı'nda Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin kabirlerini ziyaret ederek dua ettiler.

Düzenlenen etkinliklere 4 yıldır katıldığını belirten dağcılardan Ayten Alıngan, Ülkeli'yi anma yürüyüşü ve tırmanışı dağcıların arasındaki dostlukların pekişmesini sağladığını ve doğa severlerin hep birlikte hareket ettiklerini kaydetti.

Tırmanışa katılan dağcılar şehir merkezinden kortej halinde yürüyerek gittikleri Muradiye Cami mevkisinden Spil Dağı zirvesine tırmanışa geçti.

Tırmanışın ardından geceyi Spil Dağı eteklerinde tütün tarlası mevkinde geçirecek dağcılar, yarın Spil Dağı zirvesinde gerçekleştirilecek törene katılacaklar.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.