Manisa

Halk oylamasına doğru

15:45 25 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Yunusemre ilçe teşkilatı tarafından Manisa Göçmen Dernekleri üyelerine yönelik kahvaltı programı düzenlendi.

Yunusemre ilçesinde bir kafeteryada düzenlenen kahvaltı programına, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre ilçe Başkanı Zafer İkinci ve balkan derneklerinin üyeleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Baybatur, özellikle Balkan göçmenlerinin cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine yönelik ne kadar hassasiyet içinde olduklarını bildiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi biz bu ülkede rejimi değiştirme niyetinde değiliz. Başbakanımız söyledi, Cumhuriyet 1923'te ilan edildi. O gün bugün bu ülkenin yönetim sistemi cumhuriyettir. Bundan bir adım daha geri gitmeye niyetimiz yok, bilakis cumhuriyeti güçlendirme niyetindeyiz. Maddeler üzerinde esasen konuşmuyorlar, milletimizin kafasını nasıl karıştırırız diye uğraşıyorlar. Bu siyasetin kimseye faydası olmadığını kendileri de bilmeleri gerekiyor."

Cumhuriyetin kurulduğu dönemdeki şartların ağır olduğuna vurgu yapan Baybatur, şöyle devam etti:

"Mustafa Kemal Atatürk, gayret ederek bir devlet kurdu. Sonrasında yöneticiler geldi. Hatırlayın Demokrat Parti Adnan Menderes, Anavatan Partisi Turgut Özal, bir daha bu döneme kadar tek parti iktidarları görülmedi. AK Parti dönemine kadar hep koalisyonlar koalisyonlar. Hepiniz hatırlarsınız anayasa kitapçığı fırlatıldı diye rahmetli Ecevit'e bu ülkenin ekonomisi ne hale geldi düşünün. O zaman Ahmet Necdet Sezer, vatana ihanet suçu hariç hiç bir şekilde yargılanamıyor. Ama bizim getirmek istediğimiz sistem o gün geçerli olmuş olsaydı, Ahmet Necdet Sezer o kitapçığı fırlatamazdı."

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ise 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasından 'evet' çıkabilmesi için balkan derneklerinin üyelerinden destek istedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de, yeni cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.