Manisa

Bakan Eroğlu, 15 müjde ile Manisa'ya geliyor

13:54 27 Mart 2017
Bakan Eroğlu, 15 müjde ile Manisa'ya geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 67 milyon lira tutarındaki 15 adet yatırım müjdesi ile Manisa’ya gelerek, 21 tesisin temel atma ve açılış törenlerine katılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun, Manisa programı kapsamında yarın Yunus Emre, Akhisar, Demirci, Kula ve Alaşehir ilçelerinde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasimlerine katılacağı bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek tesislerin temellerini atacak ve açılışını yapacak olan Eroğlu'nun, Gördes ilçesinde düzenlenecek Orköy Sertifika Dağıtım merasimi ardından, Manisa’da düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimleri ile 231 milyon liralık yatırım bedelli toplam 21 tesisin temel atma ve açılış törenine katılacağı kaydedildi.

Manisa'nın 6 ilçesinde düzenlenecek olan törenlerde, 55 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 23 aileye de Orköy sertifikası verecek olan Eroğlu'nun, ayrıca bu 6 ilçede ceviz, zeytin, fıstık çamı, mavi servi ve kara servi fidan türlerinden oluşan15 bin 300 fidan dağıtımı yapacağı belirtildi.

Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 17 bin 840 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 23 bin 790 dekar alanın sulama şebekesi kapalı basınçlı hale getirilerek, modern sulama sistemine dönüştürülecek. 30 milyon metreküp su depolanacak. 2 ilçe, 5 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca, ağaçlandırma ve milli park alanında önemli çalışmalar şehre kazandırılacak.

- 4 yılda 702 milyon liralık 88 müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 67 milyon lira yatırım bedeline sahip 15 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Manisalılara toplam 702 milyon lira yatırım bedelli 88 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında baraj ve sulaması, sulama şebekesi yenilemesi, rekreasyon göleti, taşkın kontrol tesisi, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, bal ormanı, mesire yeri, Spil Dağı Milli Parkı’na 2 adet seyir terası, kır lokantası yapımı ile çevre düzenlemesi çalışmaları ve 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.