Manisa

Halk oylamasına doğru

14:29 27 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "(Halk oylaması süreci) Türkiye'de bu işin yüzde 60'lara oturacağını hissediyorum. Milletimizin takdiridir." dedi.

Yunusemre ilçesindeki bir kafede yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya gelen Baybatur, halk oylamasına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Tüm alanlarla sahada çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Baybatur, bu süreçte milletin desteğini kendilerine beyan ettiklerini belirterek yapılan anketlerden bahsetti.

Baybatur, "Bu anketlerin üzerinde daha da güzel bir netice çıkacağını görüyoruz. Milletimiz neyin doğru neyin yalan olduğunu, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülkeye neler kazandırmak istediğimizi çok açık ve net bir şekilde anlatmamıza bile gerek kalmıyor. Milletimiz bizden bile daha iyi bu işi kavramış. Kendileri bize nelerin olacağını anlatıyor. 'Hayır' çıkarsa şöyle kötü sonuçlar olacak gibisinden ifadelerde bulunuyor." dedi.

16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında sandıklardan "evet"in güçlü bir şekilde çıkacağını kaydeden Baybatur, 10 günden bu yana bütün ilçeleri gezmeye çalıştıklarını, "evet" oranının anketlerde belirtilenin üzerinde çıkacağını düşündüklerini söyledi.

17 ilçesiyle Manisa'da anketlerin yüzde 50'nin üzerinde "evet"i gösterdiğini anlatan Baybatur, "Manisa'da da bir rekor kırılacak gibi görünüyor. İnşallah bu süreç ülkemize ve milletimize hayırlı olur. Milletimiz bu şer şebekelerinin ve terör örgütlerinin Avrupa'da yaptığı hain çalışmaları da görüyor. Bu haçlı zihniyetine karşı 16 Nisan'da inşallah en güzel cevap verilecek." diye konuştu.

Basın mensuplarının yapılan anketlere yönelik sorusu üzerine Baybatur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 gün önce yapılan bir anket var, yeni anketler de yapılıyor. 10 gün öncesine göre hava 'evet'in lehine çok farklı. Güçlü bir şekilde ilerliyor. Anketlerde Manisa için 'evet' yüzde 53-54 civarında görünüyor. Önümüzdeki süreçte bu oyun daha da yükseleceğini düşünüyorum. Daha önceki dönemlerdeki anketlerde yüzde 53 çıkıyordu. Seçime yaklaşıkça bu birkaç puan aşağıya düşüyordu. Ama ilk defa referandum anketinde bu süreç daha düşük bir seviyede yüzde 35-40'lardan başladı ve bu ilk defa karşılaştığımız bir tablodur. Bu tabloyu daha önce hiç görmemiştik. Her geçen gün yukarı doğru çıkıyor. Genel seçimlerde aşağı doğru birkaç puan kaybederdik. Şimdi tam tersi yukarı doğru ilerliyor. Türkiye'de bu işin yüzde 60'lara oturacağını hissediyorum. Milletimizin takdiridir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.