Manisa

53. Kütüphaneler Haftası

16:48 27 Mart 2017
53. Kütüphaneler Haftası

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Manisa İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen törende 2016 yılında en çok kitap okuyan okuyucular ödüllendirildi.

Manisa İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinliğe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, çeşitli okullardan gelen öğrenciler ve ödül alacak kütüphane üyeleri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, törende yaptığı konuşmada, ilerleyen yıllarda Manisa’ya yeni bir kütüphane yapılmasının planlandığını belirterek, "Farklı bir kütüphane, daha geniş bir kütüphane kazandırmak için çalışıyoruz. İnşallah yakın zamanda bunun müjdesini verebiliriz" diye konuştu.

Kütüphaneye kayıtlı 24 bin 419 üyelerinin bulunduğunu belirten Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit ise "2016 yılında 67 bin 583 adet kitap mevcudumuz bulunmaktadır. 2016 yılında 344 bin 640 kişi kütüphaneden faydalanmıştır." dedi.

Konuşmaların ardından Gediz Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ömür Yılmaz öncülüğünde öğrenciler tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Etkinlikte sıra dışı okur, düzenli ve en çok kitap okuyan okur ile çocuk okur kategorilerinde dereceye giren okurlara ödül ve hediyeleri Vali Güvençer ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

- Salihli

Salihli ilçesinde de hafta dolayısıyla Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda en çok kitap okuyan yetişkin, genç ve küçüklere çeşitli ödüller verildi.

Salihli Halk Kütüphanesinde toplam kitap sayısının 33 bin 974 olduğunu belirten Salihli Halk Kütüphanesi Müdürü Yaşar Çiçek, "Kütüphanemizden yıl içerisinde toplam 102 bin 714 kişi faydalandı. Kurumumuzda bulunan 20 bilgisayardan 2016 yılında faydalanan kişi sayısı ise 22 bin 316'dır." diye konuştu.

Törende, dereceye giren okurlara protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Törene Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Salihli Belediye Başkan Vekili Mahmut Süreyya Karaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Çelebi katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.