Manisa

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Manisa'da:

16:15 28 Mart 2017
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Manisa'da:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'daki yatırımlara ilişkin hükumetin verdiği sözü yerine getirdiğini belirterek, "Çamönü Barajının müjdesini vermiştik, söz verdiğimiz gibi bugün temel atıyoruz. Biz sözünün eri bir hükumetiz." dedi.

Bakan Eroğlu, Akhisar'da Çamönü barajı ve Selçikli Mahallesi'ndeki taşkın koruma tesisinin temelini atma törenine katıldı.

Eroğlu, Akhisar ile özel bir bağı olduğuna işaret ederek, 2015 yılının ekim ayında temeli atılan Gürdük Barajının yüzde 60’ının tamamlandığını, bu yıl içerisinde de barajın tamamen biteceğini bildirdi.

Manisa için daha önce 73 müjde verdiklerini anımsatan Eroğlu, şöyle dedi:

"Biz daha önce 73 tane müjde vermiştik, bugün de 15 tane müjdeyle geldik. Toplamda verdiğimiz müjdelerin toplamı 702 milyon lira. 33 müjdemizi kısa zamanda tamamladık. Çamönü Barajının müjdesini vermiştik, söz verdiğimiz gibi bugün temel atıyoruz. Biz sözünün eri bir hükümetiz. Akhisar’ın orman bölgesinde bulunan 2 mahallesinde fıstık çamı ormanları kurduk. Kocakağan mahallesinde fıstık çamı ormanı kurduk. Herkese 3 bin 260 dekar ormanlık alandan yer veriyoruz, kişi başı 86 adet fıstık çamı ağacı düşüyor. Doğankaya mahallesinde 2 bin metrekare alan veriyoruz. Onlara da 54 adet fıstık çamı düşüyor."

Konuşmaların ardından DSİ tarafından inşa edilecek Akhisar Çamönü Barajı ve Sulaması ile Selçikli mahallesindeki taşkın koruma tesisinin temeli atıldı.

- Kobaklar Barajı müjdesi

Bakan Eroğlu, daha sonra Gördes ilçesinde Atatürk Mahallesi'nde Şehit Ömer Halisdemir Parkı açılış töreni ile doğalgaz hattının temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Eroğlu, "Benden Kobaklar barajını yapmamı istemişsiniz, Kobaklar Barajı da bugünün müjdesi olsun. Bunu da yapacağız, Allah nasip ederse projelerini daha önce bitirdik. Yaklaşık 15 milyon lira. Bunu da yatırım programına koyacağız." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Eroğlu , 49 yıllığına işletmesini yapacakları gelir getirici alanların sertifikalarını vatandaşlara dağıttı.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekilleri, Uğur Aydemir, Recai Berber, İsmail Bilen, Murat Baybatur ve diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.