Manisa

Halk oylamasına doğru

12:12 29 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

Manisa'da 109 sivil toplum kuruluşuyla oluşturulan en kalabalık sivil toplum kuruluşu arasında yer alan "Manisa Evet Platformu", basın açıklaması ile halk oylamasında "evet" oyu kullanacağını açıkladı.

Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde toplanan 109 sivil toplum kuruluşu adına basın açıklamasını Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş yaptı.

Türkiye'nin yeni bir yol ayrımına girdiğine dikkati çeken Taydaş, şunları ifade etti:

"Ya eski alışkanlıklarımıza teslim olacağız ya da yeniden bir yapılanmayla, enginlere sığmayıp taşacak ruhla ezelden beridir hür yaşamış ve Allah'tan başka hak tanımamış bu millet yeniden özgür, vesayetsiz bir yönetim şekline geçecek. Zamanın ruhu diye bir şey vardır. 'Tarih tekerrürden ibarettir' sözü bir kandırmacadır. Tarih tekerrür etmez. Hatalar tekerrürden ibarettir. Eğer siz aynı hataları tekrar ederseniz tarih tekerrür eder. Bu sebepten dolayı bizler Türkiye olarak tekrar aynı hatalara düşmeyeceğiz ve tarihin tekerrürüne de tekerine de çomak sokacağız."

"Evet" demenin vaktinin geldiğini vurgulayan Taydaş, neden "evet" denmesi gerektiğini de şöyle açıkladı:

"Bir daha 1 dolara vicdanını ve milletini satan ve devletin kodlarım ele geçirmeye çalışan zihinlerin, tekrar buna yeltenmemesi, devletin kodlarını daha sağlam oluşturmak için 'evet' diyeceğiz. 16 Nisan'da kullanacağınız oyun gerekçesi, milletin devletle bütünleşmesi ve devletle millet el ele vererek yeniden yapılanarak tekrar kadim medeniyetin yeniden inşası ve devletin ihyası olacaktır. Bu gerekçeyle hepimiz, için evet, bugünümüz için evet, yarınlarımız için evet. Manisa'daki 109 sivil toplum kuruluşu adına muasır medeniyetlerin üstüne çıkmak için 16 Nisan günü milletimizi 'evet' demeye çağırıyoruz. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet ışığında büyük Türkiye için hep birlikte 'evet' diyoruz."

Açıklama sonrasında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üzerinde "İstikrar ve Huzur için Evet" yazılı pankart açtı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.